Med nye bonusordninger på plass, kan sponsoravtalen potensielt bikke én million kroner kommende sesong.

SE VIDEO: – Vi vil ha seriegullet NÅ!

Dobler yngres- og dameavdelingen

– Vi er kjempeglade for at Sparebanken Hedmark ikke bare velger å bli med oss videre, men også øker sitt engasjement, sier daglig leder i Elverum Håndball Herrer (EHH), Martin Gudbrandsgård til Østlendingen.

Men det er i første rekke ikke herreavdelingen som får nyte mest av den nye avtalen.

– Grunnbeløpet i avtalen med EHH er akkurat det samme som i fjor, men vi dobler midlene i yngres- og dameavdelingen, sier regionbanksjef i Sparebanken Hedmark, Jan Sævig.

For herrehåndballen kan imidlertid beløpet øke i takt med de sportslige prestasjonene.

– Det er lagt inn bonuser for henholdsvis seriegull, cupgull og sluttspillgull. Den er også gradert, slik at det klubben også vil få midler ved topp tre-plassering i serien, og om de tar seg til cup- og sluttspillfinale, forklarer Sævig.

– Vi skal stille opp for idretten

Banksjefen er også klar på at Elverum Håndball er én av flaggskipene innen Hedmark-idretten, og sier til Østlendingen at Sparebanken Hedmark ønsker å bli assosiert med klubben.

– Ideen bak Sparebanken Hedmark er at vi skal stille opp for idretten i byene vi hører hjemme i. Elverum er på alle mulige måter en helseby, og vi ønsker på vår måte å bidra til det det, sier Sævig og legger til:

– Vi har hatt et godt samarbeid de siste årene, og vi har definitivt lyst til å være med på reisen videre.

– Betyr ikke alt, bare nesten

Dag Martin Bakken i hovedstyret i Elverum Håndball, sier at avtalen med Sparebanken Hedmark ikke betyr alt:

– Men den betyr nesten alt. Vi har hatt en god samarbeidsavtale over tid, og nå øker vi den. Men vi er klar over at det ikke er slik lenger at sponsormidler er synonymt med «gave». Vi er nødt til å gjøre gjenytelser. I tillegg til sport, er vi også en del av næringslivet i kommene, og vi er i gang med tiltak som business to business, sier Bakken, som også legger vekt på at Elverum Håndball har blitt mer profesjonell de siste årene.

– Blant annet har vi ansatt folk i administrasjonen, og budsjettene har økt, presiserer han.

Penger = satsing

Og også dagens spillere merker at klubben har utviklet seg stort de siste årene.

– Mer penger inn i klubben, betyr også økt sportslig satsing i form av bedre spillere, noe som igjen betyr at vi kan være med å kjempe om de beste plasseringene. I tillegg har klubben vært flink til å utvikle egne spillere, sier keeper Morten Nergaard, som var tilstede da sponsorkontrakten ble signert onsdag formiddag.

– Vi er veldig fornøyde med responsen i sponsormarkedet så langt, og det ser bra ut med tanke på kommende sesong. Vi lå på rundt 6,2 til 6,3 i totale sponsormidler i fjor, og satser på å øke til rundt sju millioner, sier Martin Gudbrandsgård.