Gå til sidens hovedinnhold

Vant oppskriftsmessig

Artikkelen er over 8 år gammel

(Haugaland-Elverum 24-34) Med en seiersmargin på ti mål vant Elverum komfortabelt i Haugesund og tok over tabelltoppen igjen. Alikevel kunne Elverum gjort mye mer ut av en kamp som inneholdt mye slurv.

Elverum er igjen på toppen av tabellen etter en timålsseier over Haugaland, men Christian Berge har nok mange punkter han vil forbedre før onsdagens møte mot Drammen i Terningen Arena.

BILDESERIE: Haugaland – Elverum i bilder

Glissent publikum

Elverum er vant med å spille for et fullsatt Terningen Arena i Elverum.

Den 8. spiller har stått med hjemmelaget gjennom tykt og tynt.

Det samme kan ikke sies om stemningen i SYSCO Arena. Rundt 100 stk hadde møtt opp for å se oppgjøret og til tider kunne man hørt en knappenål falle i gulvet.

Men Elverum trengte denne kampen til oppkjøring for vårsesongen.

– I 99 av 100 tilfeller vet vi at vi vil komme ned hit til Haugesund å vinne. Vi vet hva jobben vår er og vi må bare gjøre den. Vi gjør en grei kamp og jeg synes var fint med denne kampen i kroppen før onsdagens møte med Drammen, sa Elverum-trener Christian Berge etter kampslutt.

Rusten første omgang

Elverum kjørte på med sitt spill. Høyt tempo og kontringer gjorde at bortelaget fikk overtaket tidlig i første omgang, men alikevel så gikk det litt på halv tank.

Nysigneringen Iso Sluijters hadde ikke en av sine beste dager på parketten og vil såklart trenge litt tid til å vokse inn i spillesystemet til Elverum, men høyrebacken viste mot slutten av kampen at han har krutt i venstrearmen sin.

– Iso ble litt passiv i første omgang, men han er bra når han først slår seg løs, sa Berge etter kampslutt.

Positivt var også forsvaret til Elverum som blokkerte skudd etter skudd fra et skuddvillig Haugaland.

Full kontroll

I andre omgang og utover i kampen hadde Elverum full kontroll til tross for litt mye slurv i angrep.

Haugaland med Andreas Liverstam i spissen yppet seg litt, men en god Morten Nergaard satte en stopper for det. Elverum gjorde jobben sin.

– Spiller en grei kamp, spiller til tider bra, men gutta er spillesugne og da oppstår det situasjoner der spillerne tar ting litt på egen hånd og det blir slurv. Vi må heve oss mange hakk før møtet med Drammen, sa Christian Berge etter kampslutt.

Førstkommende onsdag må Elverum forvente mye hardere motstand når Drammen kommer på besøk i Terningen Arena.

Elverum topper Postenligaen etter denne kampen, men Runar har tre kamper mindre spilt og er bare to poeng bak.

Drammen, Haslum og Fyllingen tapte før i helga. Runar er det sterkeste kortet nå. Vi ser igjen at Postenligaen er reneste bingoligaen og det vil bli spenning helt til slutten i år også

Christian Berge påpeker at det fortsatt er bingotilstander i Postenligaen og at alle slår alle.

Med fortsatt spenning i serien og kommende gruppespill i EHF-cupen har Elverum en travel vårsesong foran seg der det blir viktig å ha alle spillerne i full fokus og toppform én kamp av gangen.

BILDESERIE: Haugaland – Elverum i bilder

Vi følgte kampen direkte, les kampreferatet her:

Kommentarer til denne saken