Kurtovic & co. tok første stikk

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Elverum-ØIF Arendal 30-31) Begge lag var nysgjerrige på hvor de sto i forhold til hverandre før matchen. Fasit? Bortimot likt, men det var ØIF Arendal som reiste hjem med begge poengene etter en trhilleravslutning i Terningen Arena.

DEL

1. omgang ble en heller rotete affære, der begge lag hadde én god og én dårlig periode, ispedd jevnt over høyere tenning enn kvalitet.

Elverum åpnet best, og spesielt Magnus Fredriksen dundret ut fra startblokkene med et tempo og en treffsikkerhet som satte støkk i gjestene fra sørlandet.

Midtbacken var sterkt bidragsytende til at Elverum ledet hele 5-2 da det var spilt åtte minutter.

Men så våknet ØIF Arendal og Jesper Munk. Og på fem minutter var hele forspranget spist opp. Det sto da 8-8 på tavla.

Og så gikk Elverum seg inn i et villspor, der feilpasningene satt løst og bomskuddene ble for mange. Det utnyttet arendalittene i form av noen kjappe kontringsmål, og på det verste var de foran med så mye som fire mål (10-14) etter drøyt 23 spilte minutter.

Og det kunne blitt enda verre. Men så dro Vegard Bakken Øien fram et par praktredninger, Lindboe banket inn to straffemål, og Tine Poklar avsluttet omgangen på glitrende vis.

Dermed hadde Elverum nesten fått balanse i regnskapet igjen til pause.

Lagene gikk i garderoben på stillingen 15-16.

Het, tett og svett

Og stillingskrigen - for ikke å snakke om krigen på banen - fortsatte etter hvilen.

Lagen fulgte hverandre som skygger, og veklset stort sett på å ligge foran med ett mål.

Det førte naturlig nok til høy temperatur både på bane og benk, noe som slett ikke er uvanlig når de to rivalene møtes.

Rundt midtveis i omgangen dro Richard Hansich, som for anledningen tok rollen som høyreback, fram noen skikkelig susere av noen skudd - og med tre mål signert svensken på relativt kort tid, var han sterkt delaktig i at Elverum ledet 26-25 etter snaut 20 spilte minutter.

Og så ble det enda hetere.

Kevin Gulliksen utnyttet en feilpasning fra ØIF Arendal, og i den påfølgende kontringen, ikke bare satte han ballen i nettmaskene, men August Baskår Pedersen pådro seg også en utvisning for røff behandling av Elverum-vingen.

Det var Baskår Pedersens tredje for kvelden, og dermed var det på med overtrekksjakka og opp på tribunen for den tidligere Haslum-spilleren.

Bommet i siste sekund

Da fem minutter gjensto var stillingen 25-25, og dermed gikk det mot en skikkelig thriller i innspurten.

Og det ble det.

Men dessverre med feil utfall, sett med Elverum-øyne.

For med halvannet minutt igjen å spille, gikk Arendal opp i en tomålsledelse ved Sondre Paulsen. André Lindboe rakk å redusere til 30-31, men da kveldens sikreste målscorer, Kevin Gulliksen, fikk sjansen til å utlikne med tidenes vinkel bare 25 sekunder før slutt, kom hans eneste bomskudd for kvelden.

Dermed så det ut til at ØIF Arendal kunne cruise inn til to poeng, men Elverum fikk nok en sjanse til å redde det ene, da arendalittene ikke klarte å holde ballen i laget i da de svart-hvite gikk ut mann-mot-mann.

Aleksander Børresens skudd tre sekunder før slutt traff stolpen, og dermed var det Arendal som tok første stikk de to lagene imellom denne sesongen.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags