Adios Elverum!

SPANSK JUBEL: Ademar Léon jublet for seier i Terningen Arena.

SPANSK JUBEL: Ademar Léon jublet for seier i Terningen Arena. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Elverum-Ademar Léon 25-30) Elverum holdt følge med Ademar Léon i 40 minutter, men da var det også adios amigos. Spanjolene vant til slutt komfortabelt, og sikret seg dermed også avansement fra gruppespillet.

DEL

Men selv om Ademar Léon var det eneste laget i Terningen Arena med noe å spille for, var det to lag som gikk på banen for å vinne hver eneste duell, hvert eneste angrep - og ikke minst den siste gruppespillkampen i årets Champions League.

Gjestene fra Spania åpnet scoringsballet, men det ble tidlig klart at Elverum ville selge seg dyrt.

Spesielt Tine Poklar kom meget godt i gang mot spanjolene. Sloveneren har vært særdeles viktig for Elverum i mesterligasammenheng, og han beviste tydelig hvorfor da han var sterkt delaktig i at de svarte og hvite satte en støkk i løvene fra Spania fra start.

Stillingskrig i 30 minutter

Lagene fulgte hverandre tett hele omgangen, og da det var spilt 15 minutter sto det 7-7 på tavla, etter at Martin Pineiro hadde kontret inn utlikningsmålet for gjestene.

Deretter byttene på å ligge i føringen. Ademar var på det meste foran med to, men Elverum nektet å la seg parkere foran et entusiastisk hjemmepublikum, og bet seg fast med nebb og klør.

Og da var Elverum gode på det de ønsker å være gode på: å spille seg til gode sjanser, fordele ansvaret på flere personer – og ikke minst sette et godt forsvar.

Det eneste som manglet den første halvtimen var redninger fra bakerste mann.

Men til tross for kun tre redninger de første 30 minuttene, var det fortsatt balanse i regnskapet på stillingen 13-13 da lagene gikk i garderoben.

Dermed lå den siste halvtimen av årets gruppespill an til å bli en thriller av de helt sjeldne.

Og det ble det.

ØSTLENDINGEN FULGTE KAMPEN DIREKTE!

Nergaard våknet

Spanjolene hadde alle muligheter til å rykke fra tidlig i omgangen, men dessverre for dem hadde Morten Nergaard virkelig våknet opp i løpet av et kvarters pause i garderoben.

Elverum-kapteinen reddet to 100 prosent-sjanser før det var spilt fire minutter, og dermed klarte ikke spanjolene å straffe Elverum for et par uheldige skuddmiss.

Men etter 10 minutter klarte endelig gjestene å få et lite overtak.

For et par dårlige avgjørelser, ble fort til et par måls forsprang for Ademar Léon.

Da det var spilt et snaut kvarter av 2. omgang var spanjolene oppe i en tremålsledelse på stillingen 19-22.

Men da viste Tine Poklar nok en gang hvorfor han løftes fram som Elverums viktigste spiller.

Sloveneren satte fart i angrepsspillet, dunket selv inn to mål på rad – og jobbet også som en helt i forsvar. Dessverre klarte ikke resten av det hvite mannskapet å opprettholde helt samme standard.

Etter hvert begynte de tekniske feilene å florere, samtidig som skuddmissene ble hyppigere, og da André Lindboe også bommet på alle sjansers mor da han satte en kontringsball til side for mål, ble det klart at det ville bli vanskelig for Elverum å nekte spanjolene avansement.

Skjern og Ademar videre

For i den andre toppkampen feide Skjern all tvil til side om hvem som er det soleklart beste laget i gruppe C da de knuste Gorenje Velenje hele 35-20.

Dermed var premissene klinkende klare for spanjolene: vinn mot Elverum, og de sikret seg 2. plassen i gruppa.

Og det var akkurat det de gjorde.

For i sluttminuttene raknet det meste for Apelgrens mannskap, og på sju minutter gikk spanjolene fra å lede med to, til å skaffe seg en luke på seks mål.

Til slutt endte det hele 25-30, etter en redusering av Richard Hanisch i siste sekund.

Dermed er det Adios Elverum, og Vamos Ademar Léon.

Og det kan de trenge.

I utslagsrunden skal spanjolene opp mot det franske storlaget Montpellier, mens Bjarte Myrhol & co. får en litt enklere vei mot Motor Zaporozhye.

ØSTLENDINGEN FULGTE KAMPEN DIREKTE!

Artikkeltags