Amatørmessig av NHF

AVLYSTE FESTEN: Bækkelaget klarte ikke å stille lag mot Elverum. Det fikk EHH først bekreftet på kampdag.

AVLYSTE FESTEN: Bækkelaget klarte ikke å stille lag mot Elverum. Det fikk EHH først bekreftet på kampdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag ble eliteseriekampen mellom Elverum og Bækkelaget i Terningen avlyst bare timer før kampstart. Grunnen? Bækkelaget klarte ikke å stille lag grunnet skader og sykdom.

DEL

KommentarBSK-trener Jan «Proppen» Karlsson gjorde det som var fair, da han ringte Elverum-trener Michael Apelgren for å advare om at dette kunne skje allerede fredag.

Bækkelaget hadde i tillegg informert Norges Håndballforbund om situasjonen. 

Men fra Norges Håndballforbund var det tyst. 

Som vanlig.

For det var Elverum som måtte ta kontakt med forbundet for å forhøre seg om reglementet og prosedyrer rundt en potensiell avlysning.

Og først lørdag klokken kl. 10.10 (seks timer før kamp), kom mailen fra NHF som bekreftet at kampen måtte avlyses. 

Igjen forsøkte representanter fra Elverum Håndball å komme i kontakt med forbundet. Det lyktes de ikke med før klokken var 13.15, altså to timer og 45 minutter før kampstart.

I mellomtiden hadde det imidlertid kommet dem for øre at Bækkelagets andre seniorlag, skulle spille 2. divisjonskamp mot Kristiansund på nøyaktig samme tidspunkt som klubbens eliteserielag egentlig skulle møtt Elverum Håndball. 

Men dette fikk Elverum Håndball aldri vite om i tide til å ta det opp med forbundet. 

I stedet måtte man pakke sammen VIP-mat til rundt 80 personer, sende frivillig-apparatet hjem, avlyse vaktene til innleid hjelp i Terningen Café, og begynne jobben med å se på håndteringen av rundt 1.500 forhåndssolgte billetter. 

Klubben forventet at rundt 2.000 tilskuere skulle ta turen til hallen for å se årets siste hjemmekamp, og anslår at den har tapt opp mot 100.000 kroner på avlysningen

Og hvem er det som skal plukke opp den regningen?

Er det Elverum Håndball, som fikk seks timer på seg på å kansellere en håndballfest for 2.000 personer?

Er det Bækkelaget Håndball Elite, som faktisk har benyttet seg av det regelverket Norges Håndballforbund har bestemt?

Eller er det Norges Håndballforbund som nok en gang stikker hodet inn i landslagsskyggen, og underkommuniserer så til de grader at det nesten er til å lure på om de faktisk har satt seg inn i hvilke konsekvenser en avlysning av et elitearrangement i håndball faktisk får?

For dette er langt fra første gang NHF har utvist særdeles dårlig kommunikasjonsevne.

Da Elverum Håndball utnyttet regelverket til ytterste konsekvens, tok fire røde kort med viljefor deretter å bli straffet knallhardt, ventet Norges Håndballforbund til kampdag i den andre sluttspillfinalen onsdag 5. april 2017 for å forkynne dommen; en dom som faktisk var klar om ettermiddagen tirsdag 4. april. 

At det gikk utover Elverums mulighet til å disponere mannskapet er én ting: men at ikke Drammen, som var en totalt uskyldig part, heller ikke fikk tid til å forberede seg på hva og hvem som skulle komme, sier litt om hvilke konsekvenser det faktisk får å unnlate å informere. 

Og begge disse tilfellene føyer seg pent inn i rekken hendelser der det har vært bortimot umulig å få tak i representanter i Norges Håndballforbund utenfor kontortid 08.00 til 16.00. For oss som er vant til å jobbe når ting skjer – er det helt ubegripelig at man i en organisasjon som representerer en idrett som i all vesentlighet skjer på kveldstid og i helgene, ikke bare er særdeles vanskelige å få tak i, men heller ikke velger å ta styringen over kommunikasjonen og informasjonsflyten ut mot klubbene. 

Man skal huske på at norsk klubbhåndball i stor grad baserer seg på frivillighet. Det har tatt tid, og kommer fortsatt til å være en tidkrevende oppgave å profesjonalisere ligaen ytterligere. Frivillighet er imidlertid ikke en fornybar ressurs, og skal man bruke denne som grunnlag for et stadig mer profesjonelt reisverk, er man altså nødt til å kunne forvente at forbundet ikke opptrer som amatører. 

Artikkeltags