Apelgren & co. går ut hardt fra start: Sparer ikke på noe(n)!

I GANG IGJEN: Michael Apelgren & co. er mer enn klare for å komme i gang med sesongen. Søndag møter de Herulf Moss i cupen. 1. divisjonslaget må slås om Elverums drøm om å revansjere cuptapet i Oslo Spektrum i fjor skal realiseres. Foto: Anita Høiby Gotehus
Michael Apelgren og Raymond Hamar.

Foto: Anita høiby Gotehus

I GANG IGJEN: Michael Apelgren & co. er mer enn klare for å komme i gang med sesongen. Søndag møter de Herulf Moss i cupen. 1. divisjonslaget må slås om Elverums drøm om å revansjere cuptapet i Oslo Spektrum i fjor skal realiseres. Foto: Anita Høiby Gotehus Michael Apelgren og Raymond Hamar. Foto: Anita høiby Gotehus

Artikkelen er over 2 år gammel

De som eventuelt måtte tro at Elverum Håndball kjører på sparebluss i NM-kampen mot Herulf Moss, må tro om igjen. Ifølge Michael Apelgren skal gasspedalen i bånn allerede fra start.

DEL

– Dette er vår første konkurransekamp for sesongen, og da vil vi være gode, konstaterer Elverum-treneren.

Han kommer fra nok en jubelferd i Europa, der han ledet sine menn til en 2. plass i prestisjeturneringen Eurotournoi Strasbourg.

– Jeg har aldri sett gutta så slitne som de var etter den turneringen. Derfor har vi også lagt om treningen litt denne uken, slik at de skal rekke å hente seg inn igjen til kampen mot Herulf Moss, forteller Apelgren.

LES OGSÅ: Apelgren: – Vi er foran skjema

– Hvordan blir det å motivere seg til å spille mot et 1. divisjonslag, når dere akkurat har møtt – og skal møte – topp europeisk motstand?

– Vi er i starten av sesongen, og da bør ikke det være noe problem. Man ønsker å komme i gang med matchene som betyr noe nå. En 2. plass i Frankrike er jo helt uvesentlig om vi ikke slår et lag som Herulf Moss, påpeker svensken, og legger til:

– Det eneste jeg kan bli litt stresset over, er om gode resultater i Frankrike kan gjøre oss litt blaserte. Det er ikke noe som legger en demper på seierssult som at alle går rundt og klapper en på skulderen og gratulerer med noe man allerede har gjort. Den fellen må vi ikke gå i, for da kan vi fort lande med et hardt smell!

LES OGSÅ:  Har aldri vært større favoritter og  ØIF Arendal-treneren: – Må sette foten ned og stoppe Elverums seiersrekke

Ishockey-tendenser

Elverum-treneren har imidlertid planen klar for hvordan Herulf Moss – og alle andre motstandere – skal stoppes kommende sesong.

For det er farten som skal drepe kampene i Elverums favør.

– Vi vet av erfaring hvor utfordrende det er å spille så mange kamper før jul, og da må vi utnytte én av våre virkelige styrker: bredden i laget og tempoet i spillet, konstaterer Apelgren, og forklarer:

– Vi kommer til å drive opp tempoet betraktelig i forhold til fjoråret. Tanken er at det kommer til å bli mange bytter, og at de som er på banen til enhver tid skal orke å springe maks.

– Det er nesten ishockey-tendenser?

– Ja, litt i den retningen. Hele laget kommer selvsagt ikke til å byttes ut, men spilletiden vil fordeles mye mer enn tidligere. Vi kommer ikke til å ha en klar «sjuer» som skal stå hele høsten. Det er umulig med alle de kampene som venter, fastslår Apelgren.

Og med mange bytter, forventes også høyt tempo:

– Tanken er at om vi angriper mer, koster det motstanderen mer å stoppe oss. Logisk sett vil det også bli vanskeligere å vinne mot oss om vi spiller flere angrep, påpeker Apelgren.

– Hva er utfordringene ved å spille på denne måten?

– Det blir å holde de tekniske feilene nede, samt å ikke ta unødvendig risiko selv om det går fort for seg. Vi må fortsatt spille smart, fastslår svensken.

Vil til Spektrum igjen

Og selv om det er sluttspillet som naturlig nok er sesongens store mål, er Apelgren klar på at han er sugen på nok en tur til Spektrum i romjula.

– Cupen er en veldig fin konkurranse. Jeg synes absolutt man burde ha det i Sverige også. I sluttspillet er det i realiteten fire lag som kan være med å kjempe om sluttspillbilletten, mens i cupen er det kanskje åtte-ni. Det er mer åpent, og det er interessant, sier Elverum-treneren, og legger til:

– Vi tar gjerne en cupfinale igjen. Det var en stor opplevelse, selv om den ikke endte slik vi skulle ønske forrige gang!

For da Elverum var i cupfinalen i fjor, ble det et forsmedelig tap for Haslum.

Muligheten for å revansjere tapet av kongepokalen starter allerede kommende søndag. Da er det altså 1. divisjonslaget Herulf Moss som er verter i cupens 3. runde.

Heftig høst

Elverums håndballherrer står foran et meget hektisk høstprogram. Før jul skal de spille 10 Champions League-kamper, fem av dem på bortebane rundt om i Europa. I tillegg kommer 14 seriekamper, og opp til fem cupkamper (om laget tar seg hele veien til Spektrum). Det betyr at det skal spilles minimum 25 kamper i løpet av 109 dager. Det gir et snitt på én kamp hver fjerde dag.

Artikkeltags