Gå til sidens hovedinnhold

Apelgren: – En styrkebeskjed til de andre lagene!

Artikkelen er over 3 år gammel

Elverum dro til med en kruttsterkt åttemålsseier (34–26) mot Halden onsdag kveld. – Dette var en styrkebeskjed til de andre lagene, konstaterer Elverum-trener Michael Apelgren.

Alt lå til rette for en skikkelig toppkamp mellom Elverum og Halden i Remmenhallen onsdag kveld. Men Elverum gjorde det tidlig klart at det skal være forskjell på lagene.

Og i all vesentlighet heter forskjellen Morten Nergaard og Magnus Fredriksen. For da Haldens toppscorer Trym Bilov-Olsen sto med 0 treff på sine sju første skudd, og den andre prikkskytteren, Victor Skillhammar, ble skadet 20 minutter ut i 2. omgang – og den nevnte Elverum-duoen sto fram i hver sin ende av banen, ble det ikke enkelt for hjemmelaget.

– I dag var vi gode. Vi kommer opp i energi, og det lyser vinnervilje av oss. Det er det jeg er mest fornøyd med å se, sier Michael Apelgren, og legger til:

– Når vi nå er ferdig med Champions League, er det serien som har vårt fulle og hele fokus, og det viser gutta virkelig i dag. Vi gjør rett og slett en kjempesterk toppmatch, og det er på dette nivået vi må være om vi skal vinne mot de andre lagene i toppen.

Og apropos de andre lagene i toppen:

Ikke bare slo Elverum Halden, men i tillegg gikk alle andre resultater de svart/hvites vei da Haslum slo ØIF Arendal i sluttsekundene, og FyllingenBergen vant også 30–28 mot Drammen.

Dermed rykket Elverum opp til tredjeplass på tabellen og har nå bare to poeng opp til ØIF Arendal og Halden som begge står med 19 poeng etter 13 spilte kamper.

Elverum ledet 17–14 ved pause. Halden, som har vært en overraskelse denne sesongen, sjokkerte med å spille 35–35 da lagene møtes i Terningen Arena i seriestarten i september, men klarte ikke å følge opp med seier på hjemmebane.

For i Remmenhallen viste Elverum til tider at det er klasseforskjell på lagene. Landslagskanten André Lindboe ble gjestenes toppscorer med sju mål. Hos Halden var det William Nilsen-Nygaard og Kristian Stranden som scoret flest. Begge stoppet på fem mål.

Morten Nergaard på sin gjorde en meget solid figur mellom Elverum-stengene, og dro fram flere sterke redninger. Han ble fortjent kåret til banens beste spiller.

– Dette var meget solid, og nå gjelder det å holde trykket oppe de siste to kampene før jul også. Da kan det se riktig bra ut, konstaterer Apelgren.

Elverum møter Bækkelaget hjemme i Terningen Arena lørdag, og avslutter førjulsesongen borte mot FyllingenBergen neste onsdag.

Kommentarer til denne saken