Apelgren: – Må ikke være så forbannet imponert over motstanderne

VIKTIG MATCHING: For tredje gang skal Elverum Håndball ut i Champions League. Derfor blir helgens treningsturnering i Strasbourg, mot solid internasjonal motstand, viktig for Michael Apelgrens menn.

VIKTIG MATCHING: For tredje gang skal Elverum Håndball ut i Champions League. Derfor blir helgens treningsturnering i Strasbourg, mot solid internasjonal motstand, viktig for Michael Apelgrens menn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne helgen venter motstandere på Champions League-nivå når Elverum gjester Eurotournoi de Strasbourg i Frankrike. – Vi drar ikke for å lære, men for å kjempe, forsikrer trener Michael Apelgren.

DEL

I helgens to første kamper møter Elverum kroatene i RK Zagreb og franske Chambéry SH. Dermed er standarden satt fra start.

– For oss blir dette mer enn en treningsturnering. Dette er en mulighet for oss til å teste oss mot best tenkelig motstand før høsten tar til, konstaterer Elverum-trener Michael Apelgren.

Han beskriver Zagreb og Chambéry som lag som er på nivå med et lag som bør være godt kjent for Elverum-publikummet: franske Montpellier.

Ikke redd for nivået

– Det er ingen tvil om at vi reiser dit som underdogs. Det er vel få av de andre lagene som tror at vi kommer til å vinne turneringen. Men samtidig vil jeg være veldig tydelig på at vi ikke drar til Frankrike for å lære. Vi drar for å spille vår beste håndball, og det hadde vært utrolig kult om det holdt til en seier i løpet av helgen, sier Elverum-treneren.

– Du er ikke redd for at det skal bli en skrekkopplevelse for de unge spillerne å møte så god motstand?

– Vi har ikke hentet unge spillere for at de skal være læregutter som skal prestere om et par år. Vi har hentet dem fordi vi tror at de kan prestere nå. Jeg tror det blir en nyttig erfaring for dem å møte lag i verdensklasse. Men om det skulle bli en skrekkopplevelse, så lærer man noe av det også, påpeker Apelgren, som er klar på at han ikke tar med seg en gjeng læregutter til Frankrike.

50 supportere tar turen

– Vi må ikke være så forbannet imponert over alt alle andre har fått til. Vi skal ha fokus på oss selv og vårt spill, og så vet vi at vi er kapable til å spille jevnt med de aller beste når vi selv er på vårt beste. Det har vi bevist over flere år, og ikke minst i fjor, da vi slo Montpellier, påpeker Apelgren.

Og som vanlig får Elverum godt med støtte fra tribunen:

– Jeg hører rykter om at det er så mange som 50 personer som har tatt turen for å støtte oss. Det gjør så enormt mye for motivasjonen og gleden i det vi holder på med, og det er også med på å bevise Elverums styrke som håndballby. Vi tar stadig nye steg, og med oss på veien har vi engasjerte supportere. Det er vi utrolig glade for, konstaterer Michael Apelgren.

Slik spilles Eurotournoi de Strasbourg

Torsdag:

18.15: Chambéry SH - RK Zagreb

20.30: Montpellier HB - Chekhovskiye Medvedi

Fredag:

18.15: Chekhovskiye Medvedi - BM Logroño La Rioja

20.30: Elverum Håndball - RK Zagreb

Lørdag:

18.15: Montpellier HB - BM Logroño La Rioja

20.30: Chambéry SH - Elverum Håndball

Søndag:

13.00: Kamp om 5. plass

15.00: Bronsefinale

17.00 Finale

Artikkeltags