Bakken Øiens tøffeste utfordring noensinne

TELEFONEN FULL AV STØTTEMELDINGER: Det rant inn støttemeldinger på Vegard BakkenØiens telefon lørdag kveld.

TELEFONEN FULL AV STØTTEMELDINGER: Det rant inn støttemeldinger på Vegard BakkenØiens telefon lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vegard Bakken Øien møter sin tøffeste utfordring noensinne når han skal gjøre sitt for å stenge buret mot storskytterne i Skjern i ettermiddag. - Jeg er spent, men ikke nervøs, sier målvakten.

DEL

Han fikk ikke mange timene på å mentalt forberede seg på å måtte ta over 1. keeperrollen i Champions League-kampen mot Skjern. Så sent som natt til torsdag våknet 1. keeper Morten Nergaard med smerter han beskrev som "10 kniver i ryggen".

Dermed måtte Nergaard bli igjen hjemme, mens 2. keeper Vegard Bakken Øien dermed rykker opp i gradene, og blir Elverums sisteskanse i toppmatchen mot Skjern.

- Det kom litt brått på. Morten var på trening onsdag, og da var han helt fin. Så kom denne skaden i løpet av natta, og da må man jo bare gjøre det beste ut av det, konstaterer Bakken Øien, som sier han er spent, men ikke nervøs før møtet med de danske stjernene.

- Den største forskjellen på dette og en "vanlig" kamp, er at jeg nå VET at jeg kommer til å spille. Det er man jo ikke sikker på ellers, da man kanskje er mer avhengig av at Morten har en dårlig dag. Men jeg må jo bare ta sjansen når jeg får den, og forsøke å gjøre det beste ut av det, sier Elverum-gutten, som i alle fall ikke trenger å bekymre seg for om han har fansens støtte.

Lørdag kveld holdt mobiltelefonen hans på å takke for seg, da "halve" supportergruppa bestemte seg for å sende ham støttende meldinger før matchen.

- Den holdt på å klikke helt. Telefonen gikk helt i svart, smiler Vegard, som ikke har rukket å lese alle meldingene ennå.

- Men jeg har sett at det er mange støttemeldinger, og det setter jeg selvsagt veldig stor pris på, sier Elverums sisteskanse, som gjorde en veldig fin figaur mellom stengene da storlaget Gorenje Velenje ble slått for noen uker siden. Da var også Morten Nergaard ute med skade.

Om Vegard Bakken Øien og Elverum kan ryste håndball-Europa nok en gang, og ta en av sine største skalper noensinne, finner vi snart ut av. Følg Skjern-Elverum kast for kast på ostlendingen.no fra kl. 16.50

Artikkeltags