– Behov for flere frivillige

TETT PÅ: Her jubler Elverum Håndballs hovedtrener Michael Apelgren for sluttspillgull i vår. Rett ved siden av står Ole Petter Gundersen i det frivillge apparatet. – Man kommer tett på det som skjer, konstaterer leder for dugnadsgjengen, Willy Mellum.

TETT PÅ: Her jubler Elverum Håndballs hovedtrener Michael Apelgren for sluttspillgull i vår. Rett ved siden av står Ole Petter Gundersen i det frivillge apparatet. – Man kommer tett på det som skjer, konstaterer leder for dugnadsgjengen, Willy Mellum. Foto:

Willy Mellum, håper flere har lyst til å bidra i håndballens tjeneste i sesongen som kommer.

DEL

Willy Mellum er leder for rigge-gruppa i det frivillige appratet rundt Elverum Håndball, og har sjøl vært frivillig i seks år. Nå håper han at flere kan la seg friste til å bidra før, under og etter håndballkampene i Terningen Arena.

– Vi trenger både damer og menn til å bidra. Spesielt trenger vi folk til å gjøre jobben "på gulvet" - det vil si at man bidrar til å rigge opp og ned i forbindelse med kampene, sier Mellum.

I dag teller det frivillige apparatet rundt 70 personer, men i rigge-gruppa er man rundt 26.

– Vi skulle gjerne ha hatt med rundt 30 personer. Vi har en turnus slik at ikke alle må være med på hver kamp, og da trenger man flere å spille på, forklarer Mellum, som mener det å delta i apparatet rundt håndballen også er et utmerket sosialt tiltak.

– Det er med folk av begge kjønn og i alle aldre. Når det er sagt, ser jeg gjerne at flere yngre krefter melder seg, men vi totalt sett er vi en veldig fin og variert gjeng. Vi blir godt ivaretatt av sponsorene til klubben, vi har et godt miljø innad i gruppa og i tillegg får man som frivillig i håndballen en helt unik mulighet til å komme tett på egne og andre klubbers spillere. Vi føler at vi blir satt veldig pris på, og at vi gjør en jobb som verdsettes, sier Mellum.

Bekreftet: Lindboe klar for ØIF Arendal

VIL HA MED FLERE: Willy Mellum vil gjerne ha med flere i dugnadsgjengen rundt håndballen.

VIL HA MED FLERE: Willy Mellum vil gjerne ha med flere i dugnadsgjengen rundt håndballen.

Elverums A-lag skal spille sju seriekamper, fem Champions League-kamper og høyst sannsynlig et par cupkamper i Terningen Arena før jul. Dermed er det mye å henge fingrene i for dugnadsgjengen.

– Hva gjør man som frivillig i Elverum Håndball?

– Det kan være mange ulike ting. Vi har flere grupper. Damene jobber med alt fra vakthold, garderobe, servering og klargjøring av sponsorplasser til å kontrollere billetter og hjelpe til med andre ting. Så er vi en gruppe mannfolk som har med rigging av boards, reklame, gulv og profilering både inne og ute, forklarer Mellum og legger til:

– Som sagt jobber ikke alle hver gang, men når det gjelder Champions League bidrar alle. Det er en mer omfattende jobb med legging av gulv, egne reklamer og regler. Men vi har rutiner for alt, og så er vi jo ganske stolte av at vi alltid får tilbakemeldinger fra det Europeiske Håndballforbundet (EHF) om at jobben vi gjør er "excellent", smiler Mellum.

Han anslår at de frivillige bruker rundt fem timer på å jobbe i forbindelse med kampene, men presiserer at alle får sett matchene.

– Da jobber vi jo ikke, så det er en flott mulighet til å komme tett på det som skjer, og så får man som sagt en helt egen nærhet til spillere og det som skjer i og rundt kampene. Man føler at man bidrar med noe viktig for håndballen, som er noe veldig mange bryr seg om, avslutter Mellum.

Artikkeltags