Bekreftet: Tau klar for Elverum Håndball

KLAR: Søren Tau er klar for Elverum Håndball. Han blir spilleklar allerede til helgen.

KLAR: Søren Tau er klar for Elverum Håndball. Han blir spilleklar allerede til helgen.

Som Østlendingen skrev mandag, er danske Søren Tau klar for Elverum Håndball. Strekkjempen kommer fra Ribe-Esbjerg, og skal forsterke Elverum-forsvaret i en hektisk sesong.

DEL

– Elverum Håndball er gjennom en hard periode av sesongen, og med en langtidsskadet Kristian Ørsted ute, er behovet for å hente inn forsterkninger underveis i sesongen dukket opp. Elverum henter med det en dedikert forsvarsspiller, både for å styrke forsvaret, men også for å gi mindre belastning på troppen som i disse dager spiller i cupen, Eliteserien og EHF Champions League, skriver EHH i en pressemelding.

Tau har signert en kontrakt som binder ham til Elverum ut sesongen. Han kommer altså fra den danske klubben Ribe-Esbjerg, der han har spilt siden 2016/17-sesongen. Tidligere har han også spilt åtte sesonger og bortimot 300 kamper for Team Tvis Holstebro.

Dansken, som måler 192 centimeter på strømpelesten og veier 114 kilo, har også en god del Europa-erfaring fra spill i EHF-cupen.

Søren Tau er en solid forsvarsspiller, men har fått lite spilletid i Ribe-Esbjerg den siste tiden, da han har stått i kø bak blant annet Jacob Heinl som foran sesongen kom fra Flensburg. Nå søker han lykken i Elverum, og kan få sin første mulighet i Champions League denne høsten, skriver EHH.

Tau sier dette om overgangen i pressemeldingen:

– Jeg gleder meg til å prøve nye muligheter, Elverum har på mange måter en spillestil som jeg kjenner fra Holstebro og jeg tror jeg kan bidra i forsvaret på en god måte, også skal det selvfølgelig bli artig å ta steget fra EHF Cup til Champions League. Jeg har hørt mye godt om Elverum, og gleder meg til å ta fatt på et nytt kapittel. Jeg har stått på andre siden av banen mot Elverum tidligere og fikk merke trykket i supporterskaren den gang, da vi spilte uavgjort her med Holstebro. Jeg gleder meg til å ha den gjengen i ryggen og bidra så godt jeg kan til at vi kan hente edelt metall sammen.

Dansken skal etter det Østlendingen forstår bli spillerklar innen helgens mesterligakamp mot Riihimäen Cocks, men rekker ikke midtuke kampen mot Drammen.

Mandag kveld var han på plass i Terningen Arena. Han besto også Elverum Håndballs medisinske test.

Fakta

Artikkeltags