For det er ikke rent få Elverum-spillere Norge-treneren har i kikkerten denne sesongen.

– Det er mange spennende kandidater i Elverum om dagen. Magnus Fredriksen viser seg fram på en meget fin måte, og jeg synes skuddet hans har blitt hvassere og har mer tyngde enn tidligere. Det var også noe jeg ønsket meg av ham. I tillegg er han som vanlig taktisk smart, så det er moro å se, konstaterer Berge overfor Østlendingen.

Flere har imponert

– Hvem andre har du i kikkerten?

– Simen Holan Pettersen er en veldig spennende spiller, som fortsatt er så ung at han kan spille i det siste mesterskapet som gjenstår for LM98 før de går over til rekrutt. Det ønsker jeg også at han skal gjøre, for det er viktig med mesterskapserfaring, sier Berge, som er klar på at det ikke diskvalifiserer Holan Pettersen fra eventuelt større oppgaver.

– På ingen måte, det hender rett som vi er at vi henter opp spillere fra aldersbestemt til rekrutt, påpeker han.

 

I tillegg til Fredriksen og Holan Pettersen, følger også Berge nøye med på hva den tidligere Bodø-duoen Alexander Westby og Endre Langaas foretar seg.

– Langaas har vært veldig god lenge, og én som definitivt går foran i det aller meste. Han har en treningsmentalitet det står respekt av, og er en type jeg har veldig sansen for, sier landslagssjefen.

Berge: – Gullkampen står mellom Elverum og Drammen

Men Norge-treneren har ikke bare interesse i Elverum-leiren. Også DHK-spillerne Hermann Vildalen og Ola Romsås står høyt i kurs hos Berge.

Og at det var nettopp Elverum-Drammen som lokket ham ned fra hytta, er neppe tilfeldig.

– Det er disse to lagene som kommer til å kjempe om gull og titler i år. Jeg tror ingen klarer å utfordre disse gjennom en hel sesong. Elverum er kanskje hakket hvassere på bredde, men samtidig har også Drammen forsterket seg, så det kommer til å bli spennende, mener Berge, og legger til:

– Det er ingen tvil om at de største talentene har samlet seg i disse to klubbene. Det finnes selvsagt andre også, men det finnes helt klart noen ekstremferdigheter i Elverum og Drammen, konstaterer landslagssjefen.