Bet tilbake etter tannløs åpning

NYE PROBLEMER MED GAMMEL KJENNING: Svenn-Erik Medhus fikk servert ball på ball akkurat der han liker dem - opp i mål. Men etter hvert fikk Elverum justert både skuddene og innsatsen.

NYE PROBLEMER MED GAMMEL KJENNING: Svenn-Erik Medhus fikk servert ball på ball akkurat der han liker dem - opp i mål. Men etter hvert fikk Elverum justert både skuddene og innsatsen. Foto:

(Elverum-Kristiansand 29-25) 1. divisjonslaget Kristiansand mot Champions League-laget Elverum. På papiret en enkel match. På banen ble det ikke akkurat slik.

DEL

For anført av en heltent Svenn-Erik Medhus mellom stengene, var det tydelig at sørlendingene ikke lot seg blende av Elverums stjernegalleri.

Snarere tvert imot: de gikk rett i strupen på hjemmelaget som om de skulle høre hjemme på dette nivået.

Og det laget som faktisk gjør det, og som også spilte jevnt med Barcelona i tre kvarter for bare få dager siden, slet ordentlig med å finne rytmen i sin egen storstue.

Det gjaldt faktisk i alle lagdeler, inkludert den organisatoriske. For problemer med mikrofonen førte til at lagene ikke ble introdusert, og det var også tyst fra speaker hele 1. omgang.

Medhus straffet Elverum

Men en som ikke holdt tyst, var naturlig nok Svenn-Erik Medhus. Den høyreiste målvakten ble servert sitt ene favorittskudd etter det andre – opp i mål.

Det er ikke akkurat noen kjempeløsning når målvakten rager 1,98 meter over bakken.

Og selv om Medhus la opp for tre år siden, og først denne sesongen er tilbake mellom stengene, var det tydelig at han fortsatt vet hva han driver med. For Elverum ble tildelt to straffer før det var spilt tre minutter – men både Alexander Blonz og Alexander Westby sendte ballen rett i klypene på Kristiansand-målvakten.

Faktisk var det sørlendingene som satte inn kveldens første mål da Sebastian Schultz Hansen satte ballen sikkert i nettmaskene bak Thorsten Fries.

Og 26-åringen fra Gimlekollen i Kristiansand var den som tok mest skuddansvar for gjestene. Hele 13 ganger forsøkte han seg i løpet av de 30 første minuttene. Sju av dem traff han nettmaskene.

For heller ikke Thorsten Fries hadde en dårlig dag på jobb, og jevnt over var det flere redninger enn imponerende skuddforsøk i begge ender av banen.

Lav treffprosent på høye skudd

Lagene fulgte hverandre hele omgangen, etter hvert med Elverum stort sett et par baller i føringen. Men da man kunne ha rykket fra, ble det nok en gang gjort noen ukloke skuddvalg, og slikt gjør man ikke ustraffet mot ringreven Medhus.

På stillingen 6-5 bommet først Sandell på to 100 prosent-sjanser, og deretter sendte Simen Holand Pettersen et skudd over, før Sigvaldi Gudjonsson traff tverrligger. Fire skudd i høyden på rappen uten uttelling – da bør det ringe en bjelle eller to.

Men som nevnt var det lite som fløt for Elverum de første 30 minuttene, og Kristiansand tok seg sågar opp i ledelsen på stillingen 8-9 da tidligere Haslum-spiller Håvard Johannessen klinket til.

Riktignok gikk lagene i garderoben med ledelse til de svarte og hvite på stillingen 13-14, men spillet var altså alt annet enn imponerende de første 30 minuttene.

LANG: Svenn-Erik Medhus er 1,98 - men fikk servert mange høye skudd.

LANG: Svenn-Erik Medhus er 1,98 - men fikk servert mange høye skudd. Foto:

Våknet etter hvilen

Men om Elverum så ut til å spille i halvsøvne den første omgangen, var det tydelig noe eller noen som vekket dem i pausen. For etter hvilen var det langt mer trøkk i tingene.

Både fra speaker og spillere.

For det virket som om det begynte å sige inn for både den ene og den andre at en særdeles pinlig cup-exit faktisk kunne være mulig.

Og da var det godt å se at det tente til både på bane, benk og blant publikum.

For når Elverum bryr seg, er det vanskelig å være til bryderi.

TENTE TIL: Elverum-benken våknet skikkelig til liv etter hvert.

TENTE TIL: Elverum-benken våknet skikkelig til liv etter hvert. Foto:

Avsluttet med en viss stil

Et kvarter ut i omgangen var hjemmelaget foran med fire, etter at Sebastian Henneberg, Lukas Sandell og Alexander Westby viste hvorfor de er betrodde skyttere i dette mannskapet.

Og den luka beholdt de på omtrent samme størrelse mer eller mindre resten av omgangen.

Det hele endte til slutt med en 29-25 seier til Elverum, som dermed er klare for semifinalen i cupen.

I kveldens to andre kvartfinaler endte det med solide seire til FyllingenBergen og Halden over henholdsvis Bækkelaget (25-37) og RunarSandefjord (33-28).

Haslum og Drammen gjør opp seg imellom om den siste semifinalebilletten i morgen.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags