– Ble ekstremt glad da vi trakk Elverum

PROFIL: Bjarte Myrhol er en av Skjern sine absolutt største profiler. Lørdag kommer danskene, med den norske landslagskapteinen i spissen, til Elverum.Foto: Skjern Håndbold

PROFIL: Bjarte Myrhol er en av Skjern sine absolutt største profiler. Lørdag kommer danskene, med den norske landslagskapteinen i spissen, til Elverum.Foto: Skjern Håndbold

Artikkelen er over 2 år gammel

Én av Norges største og mestvinnende håndballprofiler gjennom alle tider, gleder seg stort til Champions League-kampen i og mot Elverum lørdag. – Det er en viktig kamp for Skjern, men også for meg personlig, konstaterer Bjarte Myrhol.

DEL

Én av Norges største og mestvinnende håndballprofiler gjennom alle tider, gleder seg stort til Champions League-kampen i og mot Elverum lørdag. – Det er en viktig kamp for Skjern, men også for meg personlig, konstaterer Bjarte Myrhol.

Oslo-gutten som har 208 landskamper og 630 mål for Norge på CV’en, er en gigant innen klubb- og landslagshåndballen. Han har en proffkarriere få norske spillere kan vise maken til, og er den naturlige kapteinen og hærføreren for Norges håndballgutter.

Bjarte Myrhol sørget også for at et av 2017’s beste idrettsøyeblikk kom tidlig på året, da han gikk ned i knestående foran Christian Berge og lagkameratene etter å ha satt inn Norges aller siste scoring i ekstraomgangene under VM-semifinalen mot Kroatia. Han endte til slutt med å lede et ungt Norge hele veien til finalen mot Frankrike. Der ble det tap, men «nesten»-stemplet ble ristet av én gang for alle – og håndballgutta spilte seg inn i hjertene til idrettsglade nordmenn i de tusen hjem.

– Føler forventningspress

Men den som måtte tro at en lang og innholdsrik karriere har gjort 35-åringen blasert i forhold til en kamp mot Elverum, må tro om igjen: – For meg er det veldig spesielt å komme hjem til Norge. Da har man alltid litt ekstra lyst til å vinne, sier Myrhol til Østlendingen, og utdyper:

– Jeg ble ekstremt glad da vi trakk Elverum. Med det følger muligheten til å få noen dager hjemme, suge til seg litt norsk og å spille foran sine egne. Det betyr mye å få vist seg fra sin beste side og jeg føler helt klart et visst forventningspress. Det har sikkert noe med stolthet å gjøre!

Hytte i Elverum

Og når Myrhol en sjelden gang får spilt klubbhåndball hjemme i Norge, dukker det selvsagt opp mange nære og kjære i Terningen Arena. Bjarte Myrhols familiehytte ligger nemlig knappe to kilometer fra Elgstua.

– Den har vært mye brukt. Der var vi hver eneste sommer da jeg var guttunge, så jeg har veldig mange gode minner fra Elverum. Jeg gleder meg til å komme oppover igjen selv om jeg ikke får muligheten til å bli over på hytta denne gangen. Men et par kaffekopper blir det tid til, sier Myrhol, som også har gode minner fra Terningen Arena.

Forrige gang Elverum møtte det danske storlaget var tilbake i 2015, da de svarte og hvite fikk et brutalt møte med Myrhol & co. Det hele endte 23-37, etter at René Rasmussen etablerte Terningen Arena som sin personlige lekestue. Bjarte Myrhol spilte også en veldig god kamp, og ga ikke ved dørene i duellene med sine landsmenn.

Og det har han ikke tenkt å gjøre denne gangen heller.

– Ingen lette kamper

– Det er ingen bortekamper i Champions League som kan betegnes som lette. Da Elverum slo Montpellier sist sesong, beviste de at det krever mobilisering og krefter for å klare å slå dem på hjemmebane. Vi må være våkne og klare for oppgaven, konstaterer Myrhol, som regner med at Elverum er klare for å gi Skjern kamp til utgangsdøra om poengene:

– De fikk en opptur mot Bækkelaget, og jeg regner med at vi kommer til å møte et heltent lag som ønsker å ta sine første poeng i Champions League denne sesongen. Bortekamper på dette nivået er aldri lette, og vi vet også at Elverum har et veldig entusiastisk publikum som står på for å støtte laget. Det betyr mye, påpeker landslagsstjernen.

– Mange likheter!

Og Myrhol mener det er store likheter mellom hans eget Skjern og Elverum Håndball.

– Begge lag hører geografisk til i steder av landet som gjør at de har hatt utfordringer med å tiltrekke seg spillere. Men begge klubbene har klart å bygge seg store ved å bruke det lokale næringslivet, og ikke minst interessen som finnes i byene. I Skjern er håndball enormt stort, og at vi er i Champions League er noe alle snakker om og følger med på. Det bor 8.000 i byen, og vi har et snitt på 2.500 på kampene våre. Jeg føler at det er litt på samme måte i Elverum, og det er ingen tvil om at det følger mye stolthet med å være et av lagene som representerer landet ute i Europa, konstaterer håndballprofilen.

Og for danske Skjerns del, er målet en topp to-plassering og avansement fra gruppespillet.

– Sånn sett er nok dette én av nøkkelkampene. Det er tidlig å si, men jeg tror Elverum er et av lagene man må slå på bortebane om man skal være med i toppen. Jeg forventer meg som sagt at det blir en tøff kamp, men en kamp jeg gleder meg til å spille, avslutter Myrhol.

FØLG KAMPEN DIREKTE HER!

Fakta

Navn: Bjarte Myrhol

Alder: 35

Posisjon: Strekspiller

Klubb: Skjern Håndbold

Tidligere klubber: Vestli, Sandefjord, Veszprem, HSG Nordhorn og Rhein_Neckar Löwen.

VM-sølv med Norge. Tatt ut på «all star-teamet» i samme mesterskap.

Kamper/Mål Norge: 208/630

Artikkeltags