Blonz-show da Elverum tok seg enkelt videre i NM

TOPPSCORER: Alexander Blonz ble toppscorer i kampen mot Fold St. Hallvard, og ble også kåret til banens beste.

TOPPSCORER: Alexander Blonz ble toppscorer i kampen mot Fold St. Hallvard, og ble også kåret til banens beste. Foto:

(Fold St. Hallvard-Elverum 28-36) For andre gang på under én uke møtte Elverum Fold St. Hallvard onsdag kveld. Denne gangen var det åttendedelsfinale i NM som sto oppført i kampprogrammet, og som sist endte det med en overlegen seier til de svarte og hvite.

DEL

For Fold St. Hallvard må maktbalansen føles bortimot lik den Elverum kjenner på før møtet med Paris Saint-Germain. Og selv om Robert Hedins menn fikk lov å være med på leken de første 15 minuttene, fikk de seg en tøff leksjon i effektiv håndball det neste kvarteret.

Men for å ta det første først: Elverum-kollektivet så ut til å ha sovet godt på bussen til Drammen, og måtte ha noen minutter på å gni søvnen ut av øynene. Det utnyttet Jørgen Jansrud og Kristoffer Talsnes til sin fordel, og da det var spilt 12 minutter, var faktisk Fold foran med tre mål på stillingen 7-4.

Men om Elverum trengte noen minutter på å riste av seg bussturen og skru på den mentale bryteren, brukte de altså resten av omgangen godt. Det gjaldt i aller høyeste grad også Alexander Blonz, som stupte inn intet mindre enn seks mål på sju minutter på tampen av omgangen.

Ta med at Fold i samme periode traff nettmaskene akkurat null ganger, og man skjønner at det ble tungt å være sortkledd i Reistad Arena.

Til pause sto det 11-22 på lystavla, etter at Fold St. Hallvard bare satte inn to(!) mål på ni minutter.

Og med en 11-målsledelse ved halvspilt kamp, var det egentlig bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli for Michael Apelgrens menn.

Og til tross for at ledelsen nok til tider gikk litt utover konsentrasjonen, holdt de stort sett hjemmelaget på god avstand resten av matchen.

Morsomt var det imidlertid at det ikke bare var Elverum-spillerne i sort og hvitt som scoret som på bestilling i Rykkinhallen. For også Folds toppscorer har sterke bånd til Elverum. Jørgen Jansrud har flere sesonger bak seg i Norges beste herrelag, men tok valget om å ta turen ned i divisjonene for å utvikle seg som spiller. Han ble med St. Hallvard opp til eliteserien, der han får mye tillit av den tidligere landslagssjefen og nåværende Fold-treneren Robert Hedin.

Håndball-NM menn onsdag

NM håndball menn onsdag, åttedelsfinaler:

Viking TIF – Halden 26-36, Follo – Kristiansand 24-27, Fold-St. Hallvard – Elverum 28-36, Haslum – Kolstad 30-26, Lillehammer Faaberg – Drammen 22-31, ØIF Arendal – FyllingenBergen 33-35, Fjellhammer – Bækkelaget 20-37.

Spilles torsdag: Bodø – Runar Sandefjord.

Mot Elverum ble Jansrud kåret til banens beste for hjemmelaget med åtte nettkjenninger.

Banens beste for Elverum var Alexander Blonz som traff nettmaskene ni ganger.

Kampen endte til slutt 28-36. Dermed vant faktisk St. Hallvard 2. omgang, uten at det teller all verden i den store sammenhengen.

- Det gikk tungt i begynnelsen, men så løsnet det og det var godt, konstaterte venstrekanten overfor handball-TV etter matchen.

Og på spørsmål om hvor mye Elverum har forberedt seg på denne kampen sammenliknet med lørdagens stormøte mot PSG var han klar i talen:

- I Elverum tar man alle kamper like seriøst, så det er ingen forskjell på det. Vi hadde videomøte i 45 minutter før denne matchen også, og så blir det sikkert en time med PSG i morgen, sa Blonz, som i likhet med lagkameratene fikk en fin gjennomkjøring med avansement til kvartfinalene i NM onsdag kveld.

Artikkeltags