Brännberger om Elverum: – Blir ikke overrasket én gang til!

KLAR: Kadetten Shaffhausens Kristoffer Brännberger, er klar på at Elverum ikke skal få ta hans mannskap på senga én gang til, slik de gjorde i Champions League-premieren for to år siden. Foto: Anita Høiby Gotehus

KLAR: Kadetten Shaffhausens Kristoffer Brännberger, er klar på at Elverum ikke skal få ta hans mannskap på senga én gang til, slik de gjorde i Champions League-premieren for to år siden. Foto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 2 år gammel

Christoffer Brännberger har ikke glemt CL-premieren mot Elverum på hjemmebane for to år siden. Den vant de svarte og hvite i sluttsekundene. – Vi er mer ydmyke denne gangen, konstaterer svensken.

DEL

For Elverum fikk en drømmestart i sin Champions League-debut i 2015 da Luka Mitrovic satte inn vinnermålet i BBC Arena med to sekunder igjen på klokka.

Tilbake sto vantro Shaffhausen-spillere, som på forhånd var utpekt som store favoritter mot Michael Apelgrens mannskap.

HUSKER DU DENNE? Elverum vant thriller i Sveits

– Vi jinxet nok det hele litt, smiler sveitsernes svenske strekspiller, Christoffer Brännberger til Østlendingen, og legger til:

– Jeg var definitivt av dem som mente vi var store favoritter, og jeg tror nok vi rett og slett ble litt overrasket over det Elverum kom med. Det skjer ikke én gang til. Nå har begge lag vært i Champions League-systemet en stund, og for vår egen del kan jeg si at det har gjort oss mer ydmyke inn mot det som venter denne sesongen!

LES OGSÅ: – Vi er klare favoritter!

– Bedre på papiret

Kadetten Schaffhausen fikk et brutalt møte med toppnivået i Europa, da de spilte i gruppe A i fjorårets Champions League-utgave.

Der ble det kun to poeng for Brännberger & co., som blant annet var i gruppe med Barcelona, Paris Saint-Germain og Telekom Veszprém.

– For de av oss som var med på den reisen, har det gitt verdifull erfaring. Nå vet vi hvor det absolutte toppnivået ligger, og det tror jeg vi bare hadde godt av, sier strekkjempen, som kan meddele at det har vært store endringer i troppen de to siste sesongene.

– Vi er kanskje bedre på papiret nå enn for to år siden, men det er ikke der man vinner kamper. Det er på banen, og så langt har det svingt ganske mye for oss i oppkjøringen, forteller Brännberger.

Lagets store stjerne er fortsatt Gàbor Császár. Midtbacken har lang erfaring fra toppklubber og landslagsspill, og er fortsatt i stand til å stelle i stand trøbbel for de fleste.

Sveitserne har imidlertid kommet godt i gang i både supercupen og serien i hjemlandet, og står med to seire av to mulige.

– Det blir veldig spennende å se hvor vi står i Champions League-sammenheng, konstaterer tometersmannen.

– Hva vet du om årets Elverum-utgave?

– Jeg vet at de fortsatt har Michael Apelgren som trener, og han har bevist at han kan få virkelig gode resultater ut av mannskapet sitt. I tillegg kjenner jeg Richard Hanisch godt både på- og utenfor banen, så det blir kult å møte ham igjen. Jeg så også at Elverum spilte uavgjort mot Halden i seriepremieren, så det virker som de også kan variere litt, sier Brännberger.

I Elverum-samtaler

Svensken var faktisk aktuell for nettopp Elverum som erstatter for Petter Øverby, men samtalene ble aldri konkrete.

– Vi hadde en prat, men det kom ikke noe mer ut av det. Så dukket det opp et kontraktsforslag her som jeg ikke kunne si nei til, og da ble det sånn, sier Brännberger, som går inn i sin tredje sesong som Kadetten-spiller.

LES OGSÅ: Brännberger aktuell for Elverum

Det er nå to år siden han sist spilte på norsk jord, og han har gode minner fra Terningen Arena.

– Vi vant jo med ett mål der sist vi møtte Elverum i Champions League, så vi fikk en liten revansje fra det første tapet, påpeker svensken, som tror det blir uhyre jevnt i årets gruppe D.

LES OGSÅ: En kamp som ikke ble avgjort før i siste minutt

– Vi har et mål om å bli topp to, og å ta oss videre fra gruppespillet. Men det en veldig jevn gruppe, og man har ikke råd til høye topper og lave daler om man vil ha poeng i Champions League. Da må vi være på fra start, fastslår Christoffer Brännberger.

NB! Kadetten Schaffhausen - Elverum spilles torsdag 14. september kl. 20.30! Østlendingen er på plass i Sveits, og du kan lese alt om matchen på våre nettsider!

Artikkeltags