Brutalt tap for Elverum i mesterligaen

LITE Å JUBLE FOR: Kevin Gulliksen og de andre Elverum-spillerne måtte skuffet se at de var sjanseløse på poeng mot Skjern

LITE Å JUBLE FOR: Kevin Gulliksen og de andre Elverum-spillerne måtte skuffet se at de var sjanseløse på poeng mot Skjern Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Skjern-Elverum 35-25) De drømte om et mirakel, og i rundt 20 minutter levde de i trua. Men da ble også Elverum revet brutalt ned på landjorda igjen. For de neste 40 brukte Skjern på å demonstrere at det er klasseforskjell på de to lagene.

DEL

Elverum gjorde imidlertid et helhjertet forsøk fra start, og åpnet kampen på sterkt vis.

Riktignok var det en annen nordmann, Bjarte Myrhol, som satte inn matchens første scoring, men den bleknet i sammenlikning med André Lindboes klasse-flyver bare minutter senere.

Deretter fulgte lagene hverandre som skygger. Spesielt Tine Poklar var het det første drøye kvarteret, og gjorde det vanskelig for Skjern-forsvaret.

Det skal også nevnes at Lindboe satte inn to av to fra sju meter i 1. omgang.

Apelgrens menn holdt imponerende godt følge helt til det var spilt 22 minutter. Da var stillingen 11-11, etter at Richard Hanisch fikk kranglet en ball i mål.

Det tok litt tid før Vegard Bakken Øien ble varm i keepertrøya, men etter drøyt 10 minutter våknet Elverum-målvakten, og avverget etter hvert et par store Skjern-muligheter. 

... Men så raknet det

Men så begynte det å kladde i angrep, samtidig som Kasper Sarup Søndergaard kom inn med en voldsom fart og skuddkraft for vertene.

De helhvite fikk ikke spillet til å flyte, og til slutt ble det for vanskelig å matche vertene på tempo, trøkk og skudduttelling.

Og danskene vet å slå dem som ligger nede.

Til pause hadde de grønnkledde fått lov å rykke fra med fire mål, og det skal altså spesielt nevnte Søndergaard ha mye av æren for. Scoret han ikke selv, satte han opp medspillerne på mesterlig vis.

Da lagene gikk i garderoben var stillingen 16–12 til Skjern.

... Og så ble vondt til verre

For Elverum maktet ikke å gjenskape den fine starten fra første omgang, og i stedet fikk nevnte Søndergaard lov til å fortsette å herje med de helhvite.

Og når han roet noe ned, dukket Bjarke Christensen, Markus Olsson og Jonathan Stenbäcken opp, og gjorde livet enda surere for Elverum.

Ta med en unggutt ved navn Emil Nielsen i mål, som til tider reddet det meste av det Elverum hadde å komme med, og du har fasiten på et stortap.

Etter 42 spilte minutter, hadde Skjern doblet ledelsen de hadde til pause, og var foran med åtte mål på stillingen 25–17.

Åtte minutter senere, var danskene for første gang i tosifret ledelse, 30–10. Da brøt også trampeklappen løs i Skjern Bank Arena.

Da redningsprosenten til Elverum-keeperne også sank i takt med skuddene de fikk mot seg, ble det helt umulig for Elverum å slå tilbake.

Til slutt endte Elverum med en redningsprosent på 15 fordelt på Vegard Bakken Øien og Emil Kheri Imsgard.

Og med to poeng mot Elverum, går Skjern opp på 12 poeng, og er dermed alene på topp i den særdeles jevne gruppe C. Både Gorenje Velenje og Ademar Léon er også foran Elverum på tabellen. Begge står med 10 poeng.

Elverum følger på 4. plass med 8 poeng, og må ikke bare vinne sine siste to kamper, men også få hjelp av motstanderne om dette skal holde helt inn.

Men det var heller aldri i Skjern det var forventet at laget skulle ta to bortepoeng.

Det hele endte til slutt 35–25 til Ole Nordgaards menn, og Elverum har fortsatt til gode å ta poeng mot Skjern – til tross for fire forsøk.

Se kampen i bilder her (Ø+)

Artikkeltags