Bundesligaklubb skal ha Lindboe øverst på ønskelista: – Tør ikke ta noe for gitt!

ØNSKET: André Lindboe (t.h.) har mange ganger vært et hett navn på ryktebørsen for overganger. Nå skal en tysk klubb være ute etter 29-åringens tjenester. 
Foto: Anita Høiby Gotehus

ØNSKET: André Lindboe (t.h.) har mange ganger vært et hett navn på ryktebørsen for overganger. Nå skal en tysk klubb være ute etter 29-åringens tjenester. Foto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 1 år gammel

André Lindboe har i årevis ønsket seg en karriere i utlandet. Nå kan han få sjansen i Tyskland, men 29-åringen tør ikke å ta noe for gitt før et kontraktstilbud ligger på bordet.

DEL

Østlendingen vet at det nå jobbes intenst med å få på plass en avtale for André Lindboe i tysk Bundesliga.

Én klubb skal ha venstrekanten øverst på ønskelista, og etter det vi erfarer kan en avklaring komme allerede i løpet av et par uker.

– Jeg har vært med på dette så mange ganger før, og hver gang er det et eller annet som har skjedd som har gjort at det ikke blir noe av likevel. Jeg vil gjerne se et konkret tilbud før jeg tar noe for gitt, sier kantspilleren sjøl.

Han er hjemmesittende reserve i EM, har vært to ganger på rundens lag i Champions League denne sesongen, og har vært en viktig brikke i Elverum i årevis.

Likevel har aldri proffdrømmen i utlandet blitt et realitet.

– Føler litt på presset nå!

– Er du offer for posisjonen din?

– Ja, det føler jeg. Om man ikke er verdens beste venstrekant – eller i det minste j ... god, er det ikke den posisjonen det brukes penger på. De fleste klubber velger å vente til de ser hva annet de får på plass før de henter kantspillere. Det gjør det vanskelig, konstaterer Lindboe, som fyller 30 år til sommeren.

– Det er klart at jeg føler litt på presset nå. Det har jo vært en drøm for meg lenge å få prøve meg i utlandet, og det hadde passet veldig bra nå. Fysisk er jeg i veldig god form, og jeg mener sjøl at jeg har mange gode år igjen som håndballspiller. I tillegg har jeg og samboeren barn som er i barnehagen i flere år til, så det er et godt tidspunkt å få prøve seg ute på, påpeker venstrekanten, som er på utgående kontrakt med Elverum Håndball.

– Det begynner jo å haste litt. Om fem måneder står jeg på bar bakke uten klubb, så jeg håper å få på plass en avklaring om framtiden innen relativt kort tid. Jeg vil ikke stå her i mai og ikke vite hva jeg skal gjøre kommende sesong, fastslår Lindboe.

Larvik-gutten kom til Elverum i januar 2009, og ble under Christian Berge omskolert fra midtback til venstrekant.

Siden den gang har han tatt enorme steg og har i en årrekke vært én av eliteseriens mest profilerte spillere.

Opp gjennom årene har mange klubber vært interessert, og flere ganger har man vært svært nær en avtale.

Agenten: – Kan aldri vite i dette gamet!

– Det er sånn det er i dette gamet. Man kan tro at alt er i orden, og så skjer det noe i siste øyeblikk som fører til at det ikke blir noe av likevel. Man kan ikke være sikker før papirene er signert, konstaterer Lindboes agent, Arnar Freyr Theodórsson.

– Hva kan du si om interessen fra Tyskland?

– Det stemmer at en Bundesliga-klubb har gitt uttrykk for at Lindboe er deres førstevalg, og at vi er i samtaler. Jeg vil si at de virker veldig interessert, men som Lindboe sier, kan det skje ting som endrer bildet. Vi jobber i alle fall hardt for å få på plass en avtale for ham, og så må vi nesten bare vente og se hva vi kommer i mål med. Jeg regner med at vi skal få en avklaring på det relativt snart, sier Theodórsson til Østlendingen.

Artikkeltags