Det kreative vs. det disiplinerte

FART OG KREATIVITET: Det går kjapt når Michael Apelgrens fotrappe mannskap setter inn turboen. Det kan bli helt avgjørende mot et tungt og disiplinert Gorenje Velenje. Foto: NTB Scanpix

FART OG KREATIVITET: Det går kjapt når Michael Apelgrens fotrappe mannskap setter inn turboen. Det kan bli helt avgjørende mot et tungt og disiplinert Gorenje Velenje. Foto: NTB Scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Elverums fotrappe mannskap skal opp mot et tungt forsvar og en meget solid keeper når Gorenje Velenje gjester Terningen Arena søndag.

DEL

Det står om to uhyre viktige poeng i kampen om avansement fra gruppe C i årets mesterliga.

Det er Michael Apelgrens kreative og fotrappe Elverum, mot Zeljko Babics unge, men disiplinerte Gorenje Velenje.

– De står veldig godt i forsvar, og har en meget solid keeper. Det kommer til å bli tøft, men på ingen måte umulig, konstaterer Tine Poklar.

Tre man skal se opp for

Elverum-spilleren kjenner naturlig nok Gorenje Velenje meget godt. Sloveneren har spilt uttallige oppgjør mot laget, og kjenner samtlige av sine landsmenn i klubben.

– Jeg har blant annet spilt med Matjaz Brumen i Koper. Han er én å se opp for på høyrekanten. I tillegg skal vi være oppmerksomme på streken Alem Toskic, serberen som har EM-sølv og som tidligere har spilt for Vardar, og ikke minst keeperen Klemen Ferlin, som har hatt en god start på sesongen, sier Poklar til Østlendingen.

Suksess-trener

Men selv om Gorenje Velenje har en sterk stall i Champions League, er det treneren som er klubben største stjerne.

Zeljko Babic var selv høyrekant i sin spillerkarriere, og har siden gått videre som landslagstrener for Kroatia - som han ledet til bronse i EM i 2016, og en 4. plass i VM i 2017.

Nå skal han guide et ungt og fremadstormende Gorenje Velenje tilbake til det ypperste selskapet i europeisk håndball.

Og han har kommet godt i gang.

Så langt står Gorenje Velenje med seks poeng, etter å ha slått lag som Ademar León (23-22), Dinamo Bucuresti (26-27) og Skjern Håndbold (31-29). De har kun tapt én kamp i årets mesterliga så langt, borte mot Kadetten Schaffhausen (31-28) i forrige runde.

– Velenje har alltid vært et lag som har tiltrukket seg mange av de beste slovenske spillerne. Laget hører til i en håndballby, som har en god håndballskole og lange tradisjoner innen sporten. I tillegg har de hatt en veldig stabil sponsor i hvitevareprodusenten Gorenje. Med Babic som trener, har de også hentet andre gode spillere fra Balkan, forteller Tine Poklar, og legger til:

– Babic har rykte på seg for å være en meget god, men ganske streng trener - og etter det jeg har blitt fortalt, er det på grunn av ham at de har spilt så godt i forsvar.

Har hatt pause

Elverum-backen gleder seg til et gjensyn med tidligere lagkamerater fra yngre landslag i Slovenia, men er soleklar på at det er viktigere å ta to poeng, enn å møte igjen gamle kjente.

– Når vi er på banen, er mitt eneste mål å slå dem. Dette er en veldig viktig kamp for oss, men som sagt én jeg tror vi kan vinne. Det krever at vi leverer vårt aller beste, og at vi holder oss til det spillet vi har blitt enige om i forkant. Gjør vi det, og i tillegg får støtte fra publikum, tror jeg vi kan ta begge poengene, sier Poklar.

Onsdag fikk han hvile store deler av kampen mot Nøtterøy, og har dermed i likhet med samtlige spillere i førsteoppstillingen fått en mye etterlengtet pusteluke i et heftig kampprogram.

Det har imidlertid også Gorenje Velenje hatt.

Slovenerne spiller til daglig i den såkalte «SEHA-ligaen», som består av de beste lagene fra Hviterussland, Bosnia, Kroatia, Ungarn, Makedonia, Serbia, Slovakia og Slovenia.

– Der spilles det ikke kamper hver uke, men heller i intense, kortere perioder. Sist de møtte et lag der, var 20. september, da de spilte uavgjort mot Nexe, forteller Poklar.

Dermed er tapet mot Kadetten Schaffhausen 5. oktober Gorenje Velenjes siste kamp før møtet med Elverum Håndball.

Og sjekk bare stillingen i gruppa før det som blir et toppoppgjør mellom Elverum og Gorenje Velenje:

Gruppe C, Champions League:

1. Skjern 6 poeng

2. Kadetten Schaffhausen 6 poeng

3. Rk Gorenje Velenje 6 poeng

4. Elverum Handball 4 poeng

5. Abanca Ademar Leon 2 poeng

6. Dinamo Bucuresti 2 poeng

Artikkeltags