– Dette er en form for dannelsesreise for oss

Der Elverum Håndball spiller er alltid supportergjengen i Taiga'n på plass. Det gjelder også under helgens treningsturnering i Tyskland.

DEL

Om lag 30 supportere er på plass i Ilsenburg der Elverums håndballherrer denne helga får bryne seg på solid europeisk motstand i treningsturneringen Klaus Miesner Gedenkturnier.

Fredag kveld ble det et knepent 24-26-tap mot Bundesliga-laget Lemgo før det lørdag ble 20-31-tap for Magdeburg.

Endelig i gang

At det befinner seg hedmarkinger med hvite og svarte drakter på tribunen er en selvfølge, skal vi tro styreleder i Taiga'n Torgeir Østenengen, selv om det fortsatt er nesten en måned til det spilles om poeng.

– Selvsagt er vi på plass. Det skulle bare mangle. Noen av oss var på Alvdal sist helg, men nå er det endelig skikkelig i gang med topp europeisk motstand, sier Østenengen, som selv er på plass i Ilsenburg.

– Det er motstand fra dette nivået og oppover vi møter når det er Champions League til høsten. Derfor er det veldig spennende å være her, selv om vi gjerne skulle sett at det var full tropp.

Aldersspennet er fra ti år til godt opp i 70-årene, og Elverum-supporterne blir lagt merke til i Tyskland.

Trompetister og hornmusikk

Og kanskje tar de med seg ett og annet nytt fra helga i Tyskland, der det også sosialiseres godt med supportere fra andre klubber rundt om i Europa.

– Her knytter vi bekjentskaper. Vi har hatt litt kontakt med Magdeburg-supporterne som er i klart flertall ettersom det er ganske kort reiseavstand. Her har vi observert både trompetister og flere horntyper, sier Østenengen.

– Så her er det kanskje noe å ta med seg inn i sesongen for Taiga'n?

– Dette er en form for dannelsesreise for oss, helt klart. Her har vi ting vi kan lære, så jeg tror vi går en spennende sesong i møte, både på banen og tribunen, sier styrelederen.

Artikkeltags