Dette er Nikolaj Mehls nye klubb

SEIERSVANT DANSKE: Nikolaj Mehl har vunnet det som er å vinne med Elverum Håndball. Onsdag kunne han juble for nok et seriegull i svart og hvitt. Etter sesongen venter 1. divisjonsspill i Danmark på høyrebacken.

SEIERSVANT DANSKE: Nikolaj Mehl har vunnet det som er å vinne med Elverum Håndball. Onsdag kunne han juble for nok et seriegull i svart og hvitt. Etter sesongen venter 1. divisjonsspill i Danmark på høyrebacken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har lenge vært klart at Nikolaj Mehl er ferdig i Elverum Håndball etter sesongen. Samme dag som han sikret seriegull sammen med lagkameratene i Terningen Arena, sprakk nyheten om at høyrebacken reiser tilbake til Danmark.

DEL

For etter sluttspillet venter 1. divisjonshåndball i Fredericia HK for dansken.

Der skal han være en viktig bidragsyter for en klubb som jager opprykk til eliteserien allerede kommende sesong.

– Det er et scoop at vi kan tiltrekke oss en så dyktig høyreback med en imponerende CV, sier styremedlem i Fredericia HK, Thomas Larsen, til klubbens nettsider.

– I vår ambisjon om å rykke opp, er Nikolaj spillestil og skuddkraft en klar forsterkning for vårt lag. Mehl er en meget rutinert spiller, som kan slå til når kampene bli tette og jevne. Jeg er sikker på at han vil bidra til klubben og fellesskapet, fortsetter Larsen.

– Jeg synes Fredericia Håndballklubb er et utrolig spennende prosjekt. For meg er det veldig morsomt å kunne få bidra med min rutine og den vinnerkulturen jeg har med meg fra Elverum, og forsøke å videreføre den i en ny klubb og i et nytt miljø, konstaterer Mehl overfor Østlendingen.

Han ser fram til å flytte hjem til Danmark, der både han og kona, Auður Waagfjörð Jónsdóttir, har familie og venner.

Og selv om det blir 1. divisjon på Mehl fra høsten av, blir det ikke rolig for dansken.

For Fredericia er godt kjent for sine fans, HK Ultras, noe som også er forlokkende for en spiller som har blitt godt vant med å spille for et kravstort og høylytt publikum i Elverum.

– Det er viktig for meg å spille et sted hvor det er engasjement. I Fredericia er folk opptatt av hvordan det går med klubben, sier Nikolaj Mehl, om fortsetter:

– Fredericia fortjener å være i eliteserien igjen, og jeg vil veldig gjerne hjelpe klubben å ta de siste stegene mot det det ypperste nivået. Det blir en riktig spennende utfordring for meg personlig, og så blir det veldig spennende å komme tilbake til dansk håndball. Det begynner å bli en stund siden sist, smiler Mehl, som har vært i Norge i hele seks år.

Artikkeltags