Dette imponerte nykommerne på første Elverum-trening

BRA OPPMØTE: Det er flere enn bare håndballgutta som har gledet seg til oppkjøringen til ny sesong. Over 100 personer fant veien til sesongens første trening i Elverumshallen.

BRA OPPMØTE: Det er flere enn bare håndballgutta som har gledet seg til oppkjøringen til ny sesong. Over 100 personer fant veien til sesongens første trening i Elverumshallen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En knallhard løpetest ventet Elverums håndballgutter på sesongens første trening. Men det var oppmøtet i hallen som fikk mest oppmerksomhet av nysigneringene Kristian Krag Ørsted og Richard Hanisch.

DEL

For drøyt 100 Elverum-supportere hadde funnet veien til Elverumshallen og første trening inn mot 2017-2018-sesongen for Elverums håndballgutter.

Der fikk de se tre nykommere på parketten.

Strekspiller Kristian Krag Ørsted kommer fra danske Bjerringbro-Silkeborg mens den svenske bakspilleren Richard Hanisch kommer fra Kristianstad, begge med erfaring fra Champions League i sine tidligere klubber. I tillegg er unggutten Alexander Mitrovic på plass. Tynsetingen spilte forrige sesong for St. Hallvard.

Overraskende stor interesse

Både Hanisch og Ørsted var svært imponert og overrasket over det voldsomme oppmøtet fra håndballinteresserte elverumsinger.

– Jeg har opplevd at mange tilskuere har kommet for å se håndballtreninger, men jeg har aldri opplevd at det kommer så mange tilskuere for å se på oss løpe yo-yo-test. Det er mulig det er et morsomt syn, men det viser hvor stor interessen er her, sier Hanisch og får støtte av sin nye danske kollega.

– At det er så mange tilskuere på trening er veldig spesielt. Det er jeg ikke vant med fra tidligere. Det viser hvor morsomt det er å være håndballspiller i denne byen. Interessen er stor, sier Ørsted som selv ikke løp testen.

Den danske strekspilleren sliter med en skade i skinnbeinet som holdt han på sidelinjen på første trening.

– Jeg fikk en smell på løpetrening sist uke. Det er ikke noe alvorlig, men det er aldri noe gøy å ikke få bidra på første trening for sin nye klubb, sier Ørsted.

De tre siste nykommerne, Magnus Fredriksen fra Falk Horten, Kevin Maagerø Gulliksen fra Bækkelaget og Tráinn Orri Jónsson fra islandske Grötta, var ikke på trening tirsdag.

Fredriksen og Gulliksen spiller junior-VM for Norge i Algerie, der begge har imponert stort. Juniorgutta spiller åttendelsfinale mot Danmark onsdag.

Jónsson på sin side slutter seg først til troppen 1. august.

Testing ga gode svar

Den tradisjonelle yo-yo-testen ble nok en gang «vunnet» av Didrik Linderud som gjennomførte hele testen, som han gjorde i januar.

Det imponerte nykommer Hanisch.

– Det har jeg aldri vært borti tidligere. Det var voldsomt imponerende. Det bygger oppunder at norske lag løper mye og løper fort, smiler svensken.

Testresultatene til laget generelt, ga Elverum-trener Michael Apelgren gode svar foran det som blir en tøff oppkjøring fram mot seriestart 10. september og første kamp i Champions League uka etter.

– Jeg synes det så veldig bra ut. Det ga oss fine svar på at den generelle formen til gutta er bra. Det gjør at vi ikke trenger å løpe like mye, men kan konsentrere oss mer om håndballbiten. Det er godt å ha med seg, sier Apelgren.

Oppkjøringen inn mot den kommende sesongen vil forhåpentligvis gi Elverum-treneren flere gode svar.

Førstkommende helg reiser gutta til Trysil på samling, før første treningskamp venter under Santa Kristina Cup på Tynset neste helg.

– Oppkjøringen ser veldig lik ut som tidligere år. Vi skal spille noen flere kamper i oppkjøringen denne gangen for at flere av de nye, og flere av ungguttene skal få spilt seg inn. I tillegg har vi fått muligheten til treningsturneringen i Frankrike som gir oss skikkelig bra motstand. Det er mye hardt arbeid som står foran oss, først og fremst med tanke på å få spilt inn laget. Så får vi se hva slags svar vi får etter hvert, men jeg synes det var en positiv start, sier Apelgren.

Artikkeltags