Disse satt på benken da Elverum knuste Nøtterøy

EKSKLUSIV BENK: Elverum-trener Michael Apelgren styrer over ligaens bredeste tropp. Det ble krystallklart da andreoppstillingen knuste Nøtterøy onsdag kveld.

EKSKLUSIV BENK: Elverum-trener Michael Apelgren styrer over ligaens bredeste tropp. Det ble krystallklart da andreoppstillingen knuste Nøtterøy onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum vant hele 33-20 over Nøtterøy, i en perfekt regissert forestilling der unggutta fikk spille hovedrollen - og 1270 tilskuere fikk en eksklusiv førpremiere på framtidens stjernespillere.

DEL

Seiersmaskinen Elverum fortsetter å kjøre over alt som kommer dens vei.

Søndag smadret førsteoppstillingen Dinamo Bucuresti i Champions League, og tre dager senere valset jammen andreoppstillingen over Nøtterøy.

Sjekk bare denne førstesjueren: Vegard Bakken Øien, Didrik Linderud, Jonas Burud, Håkon Ekren, Orri Jonsson, Richard Hanisch og Stiven Thorsteinsson.

Snittalder: 22,8 år.

På benken: Morten Nergaard, André Lindboe, Kevin Gulliksen, Tine Poklar, Magnus Fredriksen, Aleksander Børresen.

Forrykende start

Og Elverums spillesugne andreoppstilling gjorde det klart fra start at de aktet å vise seg fram fra start.

Hele ni minutter og 42 sekunder gikk det før Nøtterøy klarte å finne en stor nok luke til å sette inn sitt første mål for kvelden.

På samme tid hadde Elverum scoret seks.

Ø-TV: Høydepunkter fra Elverum-Nøtterøy

Og de svarte og hvite holdt seg stort sett fem-seks mål foran hele omgangen, med unntak av en liten periode etter rundt 20 minutter - der gjestene fra Vestfold kom seg så nær som tre mål bak.

Det ble imidlertid bare en fattig trøst, for en kjapp time-out fra Elverum var alt som skulle til for at gassen nok en gang ble klampet i bånn.

Til pause sto det 16-9 på lystavla i Terningen Arena.

Da hadde Vegard Bakken Øien notert seg for en redningsprosent på 48, og stort sett samtlige spillere funnet veien til nettmaskene. Og Elverum-keeperen fortsatte storspillet etter hvilen, og økte faktisk sin totale redningsprosenten til 49 etter 60 spilte minutter.

Sjeldent syn

Det var i forkant av kampen ventet at Michael Apelgren ville velge å rullere på laget i en meget heftig matchperiode.

For allerede søndag er det duket for et gigantoppgjør som kan avgjøre Elverums muligheter for avansement fra gruppespillet i Champions League når Gorenje Velenje tar turen til de dype skoger.

Men det er likevel sjelden kost å se en spillerstall som er så sterk at man kan tillate seg å komponere et helt nytt lag til en eliteseriekamp.

Og enda sjeldnere er det at den ikke bare vinner - men knuser en motstander som på papiret hører til i samme liga som en selv.

Men med all respekt å melde er det nok tvilsomt om det er fasit etter denne sesongen.

Uten at det skal ta glansen fra Elverums innsats.

Målshow i 2. omgang

For i 2.omgang ikke bare plukket de svart-hvite opp der de slapp etter 1. omgang - de giret opp flere hakk.

På det meste ledet Apelgrens menn med 13 mål, mye takket være en målshow fra Håkon B. Ekren, Richard Hanisch og Didrik Linderud.

Sistnevnte satte også inn fem av seks straffer for Elverum, og viste at det ER mulig å treffe nettmaskene fra sju meter. Om det holder til å bryte "straffe-forbannelsen" som har herjet de siste kampene gjenstår å se.

Det, samt totalt overlegent spill i alle andre faser første til at Elverum vant hele 33-20 over Nøtterøy. Dermed tar de tilbake tabelltoppen med ni poeng - ett mer enn Drammen - som har én kamp mindre spilt.

I neste serierunde venter nettopp Drammen - i det som blir et forrykende toppoppgjør i eliteserien.

Men før den tid er det altså duket for en festaften av de helt sjelde i mesterligaen alllerede kommende søndag.

Der bør Elverum stille rimelig uthvilt.

Artikkeltags