Dommen i kortskandalen er klar

STRAFFEN OPPRETTHOLDES: Spillerne som fikk rødt kort i kampen mot Lillestrøm (med unntak av Erik Toft) må stå over to kamper.

STRAFFEN OPPRETTHOLDES: Spillerne som fikk rødt kort i kampen mot Lillestrøm (med unntak av Erik Toft) må stå over to kamper.

Artikkelen er over 3 år gammel

Domskomiteen i Norges Håndballforbund er klare med sin dom i «kortskandalen». Spillernes karantene på to kamper opprettholdes, mens Michael Apelgrens straff reduseres.

DEL

Elverum-treneren får fortsatt 30 dagers utestengelse, men i dommen er det nå skrevet inn at det maks kan gjelde tre kamper, og at han får delta på treninger og all annen aktivitet i klubben.

Domskomiteen i NHF har altså avsagt dom i saken mot Michael Apelgren, og spillerne Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar.

LES OGSÅ: NHFs innstilling i «kortskandalen»: Utestenges fra all håndball i én måned og Elverum kan straffes hardere enn Real Madrid

Domskomiteen har valgt å ta påtalenemndas innstilling om to kampers karantene til følge.

Det betyr at det foreløpig er uvisst om Michael Apelgren, Kristian Bliznac, Tine Poklar og Petter Øverby er med til Drammen i den 2. kvartfinalen i kveld. Karantenetiden trår først i kraft når dommen eventuelt er akseptert av Elverum Håndball.

– Sender et tydelig signal

For Apelgren er følgende sanksjonsvedtak fattet: Treneren ilegges karantene fra kamper i én måned, men ikke utover tre kamper.

Norges Håndballforbund skriver på sine nettsider at de er tilfreds med Domskomiteen sin beslutning. Denne underbygger alvorligheten i saken og ivaretar forholdet til NHFs verdier.

«Dommen sender et tydelig signal om at trenerens og spillernes handling ikke er akseptabel», skriver NHF.

LES OGSÅ: Pådro seg fire røde kort med vilje

Elverum Håndball har frist fram til 19. april på seg til å anke dommen, men etter det Østlendingen erfarer ønsker klubben å ta en rask avgjørelse på hva de skal gjøre videre. Det er for øvrig opp til de tre spillerne og Michael Apelgren separat om de ønsker å anke dommen. Beslutningen tas i samråd med klubben.

Apelgren tar sin straff 

NHF anker ikke dommen

Vet ikke hvem som drar til Drammen 

Artikkeltags