Dramatikk da Elverum tok seg videre i cupen

Det ble til tider tøft spill mellom Elverum og RunarSandefjord onsdag kveld.

Det ble til tider tøft spill mellom Elverum og RunarSandefjord onsdag kveld. Foto:

(Elverum-RunarSandefjord 31-26) Elverum tok seg videre i cupen da RunarSandefjord ble slått med fem mål onsdag kveld. Men det var ikke seieren som ble det store samtaleemnet etter kampslutt...

DEL

Første omgang var alt annet enn velspilt, sett med Elverum-øyne. Etter en formidabel innsats mot Wisla Plock i helgen, virket de svarte og hvite slitne, slappe og uinspirerte.

Til tider satt man med følelsen av å se håndball i sakte film, og den vanlige flyten og overskuddspreget som pleier å kjennetegne Elverum var bare glimtvis tilstede i Terningen Arena.

Gjestene foran med tre

12 bomskudd og flere tekniske feil enn disse gutta liker å vedkjenne seg førte til at RunarSandefjord fikk være med på leken langt lengre enn de fikk for en uke siden.

Og ikke bare fikk de være med på leken. Elverum måtte også tåle steken da gjestene gikk opp i en tremålsledelse da det gjensto seks minutter av første omgang.

Men da tok også Elverum-trener Michael Apelgren time-out, og sendte utpå samtlige i i sin vanlige førsteoppstilling, med unntak av Morten Nergaard.

Lukas Sandell & co. Brukte de siste drøye seks minuttene på å skyte Elverum tilbake i kampen – og til pause sto det 13-13 på tavla.

Etter hvilen så det ut til at Elverum skulle fortsette der de slapp i første omgang.

Lukas Sandell og Sigvaldi Gudjonsson byttet på å score, men Eirik Hybertsen og Tobias Rivesjö sørget for å holde liv i RunarSandefjord-håpet.

I alle fall de første 10 minuttene.

Men da var det også slutt på moroa for gjestene.

  Scoret tre med to mindre

  For da de kunne ha satt inn et lite nådestøt på stillingen 20-20, og Elverum hadde to mann utvist – falt de i stedet helt i fisk.

  I løpet av to magiske minutter, klarte Elverums fire mann å overliste RunarSandefjord, ikke én, ikke to – men tre ganger, samtlige mål signert Sigvaldi Gudjonsson på kontringer.

  Og dermed var det Apelgrens menn som var oppe i en tremålsledelse.

  Da brøt det også ut full krangel på gjestenes benk. Joachim Christensen og Kennie Boysen ga tydelig uttrykk for sin misnøye, og kjeklingen på benken eskalerte bare i takt med at Elverum fikk festet et bedre grep om kampen.

  For til tross for 40 dårlige minutter. Elverum ER et mye bedre lag enn RunarSandefjord, og det ble også tydelig utover i 2. omgang.

  Det hele toppet seg da RunarSandefjords Tobias Rivesjö pådro seg sin tredje tominutter for dagen, og dermed ble sendt av banen med rødt kort. Det likte svensken svært dårlig, og i det han var i ferd med å forlate banen slengte han en genser i bakken samtidig som han kjeftet mot sekreteriatet.

  Det likte dommeren dårlig, og dermed gikk kortet fra rødt til blått, noe som betyr at det vil bli levert rapport på spilleren fra dommer-duoen Andreas Daviknes Borge og Magnus Muri Nygren.

  Og med en av sine viktigste menn i garderoben, samt intern uenighet på benk og bane, hadde RunarSandefjord lite å stille opp med mot Elverums sluttspurt.

  Full krangel etter keeper-drama

  Annet enn det som var kveldens styggeste episode.

  I det Stian Mogen hopper inn for å ta et skudd, ser det ut til at han blir sparket i ansiktet av RunarSandefjords målvakt Joachim Christensen. Det får hele hallen til å bryte ut i unison misnøye, men keeperen slipper unna konsekvenser i første omgang. Så gjenstår det å se hva som skjer når dommeren får se tv-bildene fra hendelsen.

  Etter kampen var Elverum-kaptein Morten Nergaard i harnisk over hendelsen, og det brøt ut heftig krangel på parketten.

  Begivenhetsrike sluttminutter til tross, det var Elverum som trakk det lengste strået i en kamp som endte med en femmålsseier 31-26.

  Artikkeltags