Ellevill jubel da Elverum knuste Halden i cupfinalen

ELLEVILT: Elverum kunne endelig juble etter å ha knust Halden 30-22 i cupfinalen i Oslo Spektrum

ELLEVILT: Elverum kunne endelig juble etter å ha knust Halden 30-22 i cupfinalen i Oslo Spektrum Foto:

(Elverum-Halden 30-22) Anført av en glitrende Morten Nergaard, var Elverum overlegne fra start til slutt i cupfinalen mot Halden. Dermed har klubben sikret seg sin andre kongepokal gjennom tidene.

DEL

Foran en nærmest fullsatt Oslo Spektrum vant Elverum over Halden i sin femte cupfinale i nyere tid. Det var en kamp preget av til tider flere utvisninger og tekniske feil, men også klasse og vinnervilje. For dette var en kamp begge lag virkelig ville vinne. Og også på tribunen var det tydelig to grupper supportere som var sulte på gull. For de svart- og oransjekledde Halden-supporterne kjempet om høyest støyvolum mot de hvit- og svartkledde Elverum-supporterne.

Bare et kvarter ut i kampen hadde Elverum en tremålsledelse. Og tjue minutter ut i kampen var den økt til en firemålsledelse, men elverumsingene ble ikke fullstendig kvitt haldenserne som jobbet på for å hente igjen de hvitkledde. På samme tid virket det som om gnisten hadde gått ut av Elverum-laget som hadde en periode på åtte minutter siden siste scoring. Halden fikk startet sin opphenting. Men den perioden ble avsluttet i det Thrainn Orri Jonsson satte inn Elverums 12. scoring i det 26. minutt. Derfra og 1. omgang viste imidlertid Elverum klasse og holdt oppe en ledelse. De hvitkledde avsluttet den variable omgangen på stillingen 14-10.

Ingen over, ingen ved siden - Nergaard historisk etter enorm prestasjon i Oslo Spektrum 

Og Elverum startet 2. omgang akkurat slik som de avsluttet den første. Bare fem minutter ut i 2. omgang ledet de med fem mål over Halden. Fem minutter senere var ledelsen økt til seks mål. Elverum hadde sakte men sikkert startet å dra ifra. Med ti minutter igjen på klokka startet Elverum-supporterne allerede å synge Elverum-sangen, og mens Halden-supporterne stilnet ned, vokste Elverum-supporterne i volum.

Og med bare drøye fem minutter igjen startet Elverum-supporterne å dra frem gullhattene og gulldraktene. Og det hadde de all grunn til. For Elverum vant 30-22 over Halden, og viste en gang for alle at de virkelig er det beste laget i Norge.

Elverum - Halden 30-22 (14-10)

Cupfinalen menn

Oslo Spektrum

Tilskuere: 6406

Elverums lag: Morten Nergaard, Emil Kheri Imsgard, Alexander Westby (4), Stian Fjæran Mogen, Tine Poklar (6), Simen Holand Pettersen (1), Magnus Fredriksen (4), Håkon Bratvold Ekren, Lukas Sandell (6), Jonas Burud, Alexander Mitrovic, Sigvaldi Gudjonsson (2), Didrik Linderud (2), Endre Langaas (1), Thrainn Orri Jonsson (4), Søren Tau

Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven

Utvisninger: Elverum 2 x 2 min. Halden 5 x 2 min.

Toppscorer Halden: Kristian Jakobsen Stranden (5)

Artikkeltags