Elverum brøt FyllingenBergens hjemmestatistikk

STERK: Tine Poklar var én av mange som sørget for at Elverum kunne ta juleferie med to ferske poeng i bagasjen.

STERK: Tine Poklar var én av mange som sørget for at Elverum kunne ta juleferie med to ferske poeng i bagasjen.

Artikkelen er over 1 år gammel

(FyllingenBergen-Elverum 29-31) FyllingenBergen hadde til gode å tape på hjemmebane så langt i sesongen. Men i likhet med de fleste andre, blir også bergensere gavmilde rundt juletider, og dermed fikk Elverum innfridd sitt ønske om å avslutte høstsesongen med to nye poeng.

DEL

Elverum fikk som kjent en litt lenger hvile enn planlagt, da Bækkelaget ikke klarte å stille lag i Terningen Arena lørdag.

Dermed var det et meget uthvilt og overskuddspreget mannskap som entret Framohallen til årets siste seriekamp.

De svarte og hvite dro til fra start, og spesielt Magnus Fredriksen beviste at han ikke har tenkt å slentre inn i romjula.

Midtbacken fintet seg både inn-, utover og på tvers, og var sterkt delaktig i at Elverum fikk en tidlig tremålsledelse.

Fyllingen på sin side så ut til å trenge noen minutter til å komme seg opp i tempo, men etter hvert fikk Tore André Lunde stilt inn kanonen på riktig mål, og med et ekte hat-trick var han helt avgjørende for at hjemmelaget fikk balanse i regnskapet igjen på stillingen 7-7 etter 10 minutter.

Deretter fulgte en ganske dårlig periode for begge lag, men den var verst for Elverum - som byttet på å rote bort ballen selv, og ikke makte å utnytte det når FyllingenBergen gjorde det samme.

Fem på rad for FyllingenBergen

Hjemmelaget tok seg faktisk opp i en tomålsledelse på stillingen 10-8, og rakk å sette inn fem på rad før Elverum våknet til igjen.

Men selv om målene rant inn i en periode, satt man likevel med følelsen av at Elverum forholdsvis enkelt kunne gire opp et par hakk.

Og det gjorde de også.

Først ved Tine Poklar som fintet seg en motorvei gjennom bergensernes forsvar, før Gulliksen dro fram et nøye utvalgt og variert skuddreportoar. To på rad fra Poklar, og tre på rad fra kanten - og vipps var Elverum oppe i en femmålsledelse.

Den så det ut til at FyllingenBergen skulle klare å kappe ned til fire helt på tampen, men da Elverum fikk ballen med tre sekunder igjen på klokka, brukte André Lindboe bare to av dem på å få skutt.

Den ballen smatt forbi Kristjan Jurisic, og dermed var de svarte og hvite foran med fem til pause.

Nesten for FyllingenBergen

Etter pause gikk Elverum ut i 100, og på åtte minutter hadde de økt ledelsen fra fem til sju mål.

I denne perioden var Tine Poklar helt i særklasse, og etter at sloveneren fikk gjøre som han ville i denne perioden, så det ut til at Elverum skulle cruise inn til en kalasseier i Framohallen.

Men så tok hjemmelaget virkelig tak. De neste 10 minuttene var det bergenserne som herjet på eget parkett, og etter 18 minutter var de så nær som to mål bak, på stillingen 24-26.

Da våknet Elverum igjen, og denne gangen var det Richard Hanisch som tok tak i tømmene for bortelaget.

Svensken viste at han vet hvor målet står både fra langt og kort hold, og på få minutter hadde Elverum nok en gang økt til femmålsledelse.

Og da spilte det ingen rolle at FyllingenBergen satte inn en liten sluttspurt. Det hele endte til slutt med en 31-29-seier til de helsvarte, som dermed kan ta juleferie med svært god samvittighet.

Apelgren berømmer Hanisch

– Jeg skjønner hvorfor så mange lag har tapt her i Bergen. Det går veldig fort med Fyllingen når de vinner ball, og de er gode på å utnytte motstanderens svakheter, sier Elverum-trener Michael Apelgren, og legger til:

– Jeg synes vi er gode i lange perioder, men de er gode på å straffe oss når vi gjør feil. Og dem blir det en del av når man møter et så offensivt forsvar. Det var i det hele tatt en veldig spesiell match, som svingte mye - og som var preget av mange feil fra begge lag! Men Elverum gjorde til slutt færrest feil og scoret flest ganger, og det holder som kjent til seier:

– I dag synes jeg det er spesielt godt å se at Richard Hanisch beviser at han er en god matchvinner på slutten der. Det er kvaliteter jeg virkelig setter pris på, sier Elverum-treneren.

Artikkeltags