Elverum fullstendig overlegne da RunarSandefjord ble skutt i senk

SOLID: Endre Langaas leverte nok en sterk kamp i Elverum-trøya.

SOLID: Endre Langaas leverte nok en sterk kamp i Elverum-trøya. Foto:

(Elverum-Runar 38-29) Elverum brukte nøyaktig én omgang på å parkere Runar, og den neste på kjøre dem helt i senk.

DEL

Det var virkelig dagen for finesser, da Elverum defilerte seg til en soleklar seier over RunarSandefjord.

Den som måtte tro at Elverum-mannskapet ville slippe seg ned mot et lag som RunarSandefjord, måtte bare tro om igjen. For de svarte og hvite leverte klassehåndball da gjestene fra hvalfangerbyen gjorde sin første av to opptredner i Terningen Arena for den kommende uken onsdag kveld.

Sjekk bare disse utvalgte høydepunktene fra første omgang:

Fredriksens to lekre backhand-stuss til Endre Langaas - som sikkert omsatte assist-kongens lekkerbiskener til scoringer

... Og Langaas ytterligere tre scoringer fra sin strekposisjon

Sigvaldi Gudjonssons knallharde skudd helt oppe i krysset fra sylskarp vinkel

... og islendingens ytterligere åtte nettkjenninger i 1. omgang  - som ble levert i alle former og varianter, fra straffe til kontringer og etablerte angrep

Morten Nergaards dobbeltredning på stillingen 16-9

... Og Gudjonssons påfølgende kontringsraid

Håkon Ekrens knallharde underarmskudd like over hodet på Mathias Risøy i Runar-målet

... Og samtlige spilleres innsats, tenning og glød - som resulterte i en åttemålsmålsledelse til pause: 19-11.

Full speed - helt til mål

Kennet Bach Hansen gjorde et helhjertet forsøk på å ta igjen noe av det tapte for RunarSandefjord, og satte inn fire mål like etter pause. Men det hjelper lite at én treffer, når hele Elverum har stilt skarpt på skuddene.

Anført av en aldeles glitrende Sigvaldi Gudjonsson, fortsatte hjemmelaget å kjøre over gjestene - og da det var spilt drøyt 40 minutter, var det passende nok islendingen som for første gang i kampen sendte Elverum opp i en 10-målsledelse da han satte inn sitt 12 (!) mål for kvelden.

Men han var som nevnt ikke alene. Og det spilte ingen rolle om det var rutinerte Tine Poklar eller fremmadstormende Alexander Mitrovic som leverte skuddene - alt ble gjort med den innsatsen man håper på, men ikke alltid kan forvente når et lag rykker så til de grader ifra.

To svært gode eksempler på det, sto den tidligere Bodø-duoen Endre Langaas og Alexander Westby for. Langaas ved å hive seg oppofrende etter en ball som så tapt ut på stillingen 28-17 og Alexander Westby ved å spandere et skikkelig jubelbrøl på Taiga'n på stillingen 29-17.

Det er sånt som får deg meget godt likt i Elverum.

Glissent på tribunen

Den eneste spilleren som får underkjent i onsdagens kamp, er Elverums åttende mann. Han var i beste fall kun en skygge av seg selv. 1281 skal ha vært på tribunen under matchen mot RunarSandefjord.

Og det var synd. For det det ble vartet opp med i Terningen Arena var virkelig verdt å få med seg.

Nå venter tre hjemmekamper på rad i Elverums storstue, og det er forventet langt større trykk når det polske storlaget Eisla Plock kommer til byen søndag.

Deretter venter nok en hjemmekamp mot RunarSandefjord - som har blitt kraftig advart om hva som er i vente i NM-kampen neste onsdag.

"Hjemme-maratonet" avsluttes med nok en mesterligakamp mot Ademar Leon den påfølgende søndagen.

Så gjenstår det å se om publikum klarer å matche spillerne når det gjelder innsats og oppmøte - uansett hvem som står på motsatt banehalvdel.

I de andre kampene onsdag kveld endte det med en oppskriftsmessig seier til ØIF Arendal over Nærbø. Den kampen endte 35-28 i favør sørlendingene. André Lindboe sto for øvrig over kampen på grunn av skade. Sondre Paulsen ble kampens toppscorer med 11 mål.

Halden slo Kolstad 27-24.

Artikkeltags