Elverum gjorde kort prosess med Haslum

Foto:

(Haslum-Elverum 28-33) Alle gode ting er ofte tre, i alle fall om man ser på oppgjørene mellom Haslum og Elverum med svart-hvite briller. For etter å ha rundspilt bæringene på bortebane onsdag kveld, står Elverum med tre av tre mulige seire mot sin gamle erkerival denne sesongen.

DEL

Etter fem hjemmekamper på rad, samtlige av den heftige sorten både i hjemlig serie og Champions League, spilte Elverum sin første bortekamp for året da de gjestet Nadderud Arena onsdag kveld.

Der møtte de selvsagt sine tidligere erkerivaler i Haslum, og nok en gang endte det på hyggelig vis for gjestene.

Gavmildt hjemmelag

For vertskapet var definitivt i det gavmilde hjørnet før pause. Hele sju tekniske feil fordelt på tre spillere som burde vite bedre, ble omsatt i hurtige Elverum-kontringer og en stadig større luke for de svarte og hvite.

Riktignok trengte Apelgrens menn drøyt 11 minutter på å spille seg varme i trøya, men når de først satte inn støtet, ble det gjort med kraft, hurtighet og presisjon.

Haslum fikk lov til å lede an fram til 4-4, men to kjappe fra 1. omgangs toppscorere Sigvaldi Gudjónsson og Alexander Blonz, sendte Elverum opp i en tomålsledelse – og det var tydeligvis nok til å stresse bæringene.

For da startet en meget dårlig periode for hjemmelaget der bomskudd ble avløst av håpløse tekniske feil av spillere som Anders Røe og Sander Øverjordet.

Det kan man ikke tillate seg mot en fotrapp spiller som Blonz, som var sterkt bidragsytende til at Elverum var foran med fem innen det var spilt 21 minutter.

Solide skuespillerprestasjoner

En annen spiller som nok en gang viste hvor viktig han er for de svarte og hvite, er midtbacken Magnus Fredriksen. Som vanlig kriget han i alle dueller, vartet opp med lekkerbiskener i form av en mengde målgivende assists, og var et stadig uromoment for et stadig mer frustrert Haslum-mannskap.

At bæringene kom seg av banen uten utvisninger i 1. omgang er nesten godt gjort – med tanke på at de pådro seg åtte tominuttere da lagene møttes i cupfinalen i romjula. Og temperaturen var minst like høy i denne onsdagskampen.

Et par rødkledde sendte også inn solide bidrag til årets Oscar-utdeling i et par dueller, uten at Elverum lot det påvirke spillet.

I stedet fortsatte Gudjonsson & co. å male på, og da lagene gikk til pause var Elverum hele seks mål foran – noe Haslum er nødt til å ta mye av skylden for sjøl – for sju tekniske feil mot to fra Elverum-spillerne, forklarer nesten hele målforskjellen ved halvspilt kamp (11-17).

Utvisningsbonanza etter pause

Haslum forsøkte seg med en liten opphenting etter en liten hvilepause, og kom så nær som 13–17 før de nok en gang måtte se seg slått av overmakten.

For Elverum hadde ikke tenkt å la bæringene være med på leken, og brukte de neste sju minuttene på å ta seg opp i en sjumålsledelse på stillingen 16–23.

Og om Øverjordet & co. ikke var frustrerte fra før, ble de i alle fall ikke noe mindre desperate etter hvert som Elverum trakk fra.

For en utvisning i 1. omgang ble til ytterligere fem samt et rødt kort før det var spilt 45 minutter, og det nytter ikke mot Sigvaldi Gudjónsson og gjengen. Islendingen benyttet blant annet anledningen til å ydmyke Trond Tjemsland da han satte to straffemål på rad mellom beina på Haslum-keeperen.

Elverum benyttet anledningen til å rullere litt på laget i det som er en heftig uke med Champions League-kamper i hver ende. Allerede lørdag venter Sander Sagosen & co. i Paris.

Kampfakta

Haslum-Elverum 28-34 (11-17)
Nadderud Arena
Eliteserien håndball menn
Tilskuere: 1361
Dommere: Mads Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen
Utvisninger: Haslum 7 x 2 min., Elverum 4 x 2 min.
Rødt kort: Binai Aziz og Aleksander Selmar Pedersen, begge Haslum
Elverums lag: Thorsten Fries, Emil Kheri Imsgard - Didrik Linderud (2), Rasmus Boysen, Alexander Westby (7), Simen Holand Pettersen, Lukas Sandell (1), Tobias Grøndal (1), Kristian Krag Ørsted (2), Jonas Burud, Endre Langaas (2), Magnus Fredriksen (3), Sigvaldi Gudjonsson (9), Alexander Blonz (5), Sebastian Henneberg (2)
Toppscorer Haslum: Sander Andreassen Øverjordet (8)

Helt(er) på kanten

Men de svarte og hvite har kvalitet i alle ledd, og flere bytter hadde lite å si for kampbildet.

Spesielt på venstrekanten står det godt til for Elverum, for da Alexander Westby avløste sin navnebror – fortsatte han bare å øse inn mål.

Da det gjensto 10 minutter, hadde to venstrekantene satt inn en tredjedel av Elverums totale antall mål (30). I tillegg hadde kanten på motsatt side, Sigvaldi Gudjónsson, på det tidspunktet satt inn ni.

Og da ledet Elverum plutselig med 10.

De siste minuttene var det med andre ord bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli, og da målene ble talt opp til slutt ble fasit 28–33 etter at Haslum fikk pyntet litt på resultatet i sluttminuttene. Da skal det imidlertid sies at Elverum hadde satt på både bremser og brekk.

Artikkeltags