Elverum hanglet seg til seier

BANENS BESTE: Halden-keeper Bertram Obling var banens desidert beste spiller mot Elverum. Men de svarte og hvite stakk til slutt av med begge poengene.

BANENS BESTE: Halden-keeper Bertram Obling var banens desidert beste spiller mot Elverum. Men de svarte og hvite stakk til slutt av med begge poengene. Foto:

(Halden-Elverum 27-28) Elverums seiersvante mannskap kan puste lettet ut etter at sesongens første seier er i boks . Men de levde ekstremt farlig mot et Halden som var svært nær å snyte mesterlaget for både ett og to poeng i seriepremieren.

DEL

Elverum snublet ut av startblokkene i Remmenhallen, og hadde mer enn nok med å henge med et særdeles respektløst Halden, som ikke lot seg prege av at det var fjorårets suverene sluttspillmestere som var på besøk i seriepremieren.

Blant annet noterte den utlånte EHH-spilleren Alexander Mitrovic seg tidlig for et par scoringer.

Men Elverum skal og må være bedre enn et lag som er tippet å ha mer enn nok med å ta seg til sluttspillet. Blant annet har de hentet en av landets heteste talenter i Alexander Blonz.

Og 19-åringen viste tydelig at han var giret på å vise seg fram fra start. Fra å ligge under med to mål på stillingen 6-4 etter snaut 10 minutter, var Blonz sterkt delaktig i å sende Elverum i føringen for første gang siden Sigvaldi Gudjonssons første mål i matchen.

Etter snaut 20 minutter ledet Elverum 10-9, og da sto venstrekanten oppført med seks scoringer på seks forsøk.

Det kunne virke som om det var flere som trengte de første 20 minuttene på å bli varme i trøya, og ikke minst gjaldt det Elverum-keeper Thorsten Fries, som slet med å holde følge med sin danske kollega i motsatt målgard i åpningsminuttene.

Men etter hvert kom Elverum-målvakten mer med i kampen, og redningene ble hurtig omsatt i mål av nevnte Blonz og kaptein Sigvaldi Gudjonsson.

Med drøyt fem minutter igjen å spille, ledet Elverum med tre mål: 13-10.

Men i stedet for å rykke fra, var det haldenserne som bet seg fast i kampen. Mye takket være sin danske målvakt, Bertram Obling. Den unge målvakten viste at han kommer til å bli en uhyre viktig brikke for ulvene denne sesongen, og plukket skudd som på bestilling fra storskyttere som Simen Holand Pettersen og Sigvaldi Gudjonsson.

Og da William Nilsen-Nygaard hamret inn omgangens siste mål, hadde Halden spist opp nesten hele forspranget. Lagene gikk i garderoben på stillingen 12-13.

2. omgang startet som den første sluttet, med et tent hjemmelag som lyste av innsatsvilje og et Elverum som har en del å gå på når det gjelder timing og treffsikkerhet.

Og da haldenserne ikke bare holdt følge med, men også tok seg et par mål forbi Elverum (21-19) etter rundt halvspilt 2. omgang, tok det virkelig fyr på tribunene i Remmenhallen. Publikum øynet en skikkelig skrell fra start, og var svært nær å få ønsket sitt oppfylt.

Men så ble de introdusert for en svenske ved navn Lukas Sandell.

Høyrebacken leverte tre kjappe med venstreslegga, og sørget for å holde Elverum inne i matchen. Og sjøl om det var svært lite som gikk av seg sjøl, hadde også Trym Bilov Olsen mindre gode perioder. Det slipper man sjelden unna med mot Elverum, sjøl ikke når motstanderen har en dag langt under pari.

For til tross for at Bertram Obling fortsatte å plukke Elverum-skudd, traff haldenserne langt fra på alt de forsøkte seg på i den andre enden, og dermed kunne Apelgrens menn sette inn en slags seig sluttspurt som endte med at de svarte og hvite dro i land en særdeles skjør, men svært viktig seier.

Thorsten Fries skal også ha honnør for å dra fram en meget viktig redning da det telte som mest i sluttminuttene. For det hjalp lite at William Nilsen-Nygaard fikk redusere bare sekunder før slutt.

Kampen endte 27-28 (i favør Elverum)

Følelsen etter seriepremieren er definitivt at omtrent samtlige Elverum-spillere har en del å gå på, og bra er det: for 28-27 mot Halden er ikke mer enn det må være. Laget må heve seg mange hakk for å beholde begge poengene på hjemmebane mot RunarSandefjord kommende søndag.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags