Elverum henter islandsk strekspiller

TIL ELVERUM: Strekspiller Þráinn Orri Jónsson er klar for Elverum Håndball. Islendingen kommer fra den islandske toppserieklubben Grötta.

TIL ELVERUM: Strekspiller Þráinn Orri Jónsson er klar for Elverum Håndball. Islendingen kommer fra den islandske toppserieklubben Grötta. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elverum Håndball har signert den 24 år gamle strekspilleren Þráinn Orri Jónsson.

DEL

Þráinn Orri Jónsson kommer gratis til Elverum Håndball og har signert en kontrakt som binder han til klubben de to neste sesongene.

Han spilte tidligere for den islandske toppserieklubben Grötta som forrige sesong ble nummer åtte i hjemlig liga, med bedre målforskjell enn Stjarnan på 9. plass, som rykket ned.

Der scoret han 84 mål på på 27 kamper sist sesong.

24-åringen er 204 centimeter høy, veier 108 kilo og står som treer i forsvar.

Jónsson var sist i bruttotroppen til det islandske landslaget, til tross for at han er relativt fersk i strekposisjonen.

– Han har spilt to-tre år som strekspiller etter at han tidligere spilte venstre back, så han har en liten bit igjen. Men vi tror han kan bli en veldig bra strekspiller, sier Elverum-trener Michael Apelgren.

Med Jónsson på plass har Elverum nå tre strekspillere med nysignerte Kristian Krag-Ørsted og Aleksander Børresen som har valgt å gå på en sesong.

Fjorårets erfaringer gjør at Apelgren er klar på at Elverum trenger det.

– Vi lærte i høst at man trenger tre etablerte strekspillere når man skal inn i Champions League. I fjor var vi helt på kanten da Petter Øverby ble skadet og Aleksander Børresen måtte stå alt. Når denne muligheten dukket opp, så valgte vi å ta den.

Jónsson er på mange måter en mer langsiktig signering, med tanke på at han har få år med erfaring som strekspiller.

Apelgren mener islendingen kan nå langt i Elverum.

– Det er klart at Ørsted og Børresen er mer etablerte, men vi har god tro på at Jónsson skal utvikle seg bra i Elverum, det er definitivt målsettingen vi har. Det er derfor han kommer til oss. Han er allerede på et nivå som gjør at han kan bidra veldig bra for oss allerede fra første stund, men han er samtidig en spiller vi ønsker og tror vi skal kunne utvikle videre, sier Elverum-treneren.

Jónsson er glad for å ha signert kontrakt med Norges beste håndballag de siste årene, og gleder seg spesielt til å spille på øverste europeiske nivå.

– Grunnen til at jeg ønsker å spille for Elverum er fordi det er Norges beste håndballag, og et lag med masse ambisjoner. I tillegg spiller de i Champions League og jeg har et stort ønske om å spille mot de beste spillerne i Europa, sier han til Østlendingen.

Artikkeltags