Elverum herjet med RunarSandefjord

IMPONERTE: Simen Holand Pettersen og Elverum imponerte i årets første hjemmekamp. Da var det RunarSandefjord som fikk merke hvor vanskelig det skal være å spille i Terningen Arena.

IMPONERTE: Simen Holand Pettersen og Elverum imponerte i årets første hjemmekamp. Da var det RunarSandefjord som fikk merke hvor vanskelig det skal være å spille i Terningen Arena. Foto:

(Elverum-Runar 33-25) RunarSandefjord er tippet å være et av lagene som skal være med å kjempe i toppen, men søndag kveld var det klasseforskjell mellom lagene. Elverum på sin side demonstrerte hvorfor de er Norges beste herrelag.

DEL

Elverum kom fra en knepen seier over Halden, mens RunarSandefjord viste muskler i sin første seriekamp da de gruset Steffen Stegavik & co. grundig med sifrene 34-25.

Men i Terningen Arena skal det helst ikke deles ut noen poeng, og det fikk gjestene erfare fra første sekund.

Hjemmelaget gikk ut i hundre, og det var playmaker Magnus Fredriksens underarm som satte standarden fra start. Han fikk følge av både Sigvaldi Gudjonsson og Endre Langaas på scoringslisten, mens Elverums relativt nykomponerte 5-1-forsvar viste seg svært effektivt bakover i banen.

Det ble særdeles tydelig da Rasmus Boysen og Sebastian Henneberg allierte seg i en hel-dansk forsvarsvariant som det var vanskelig for Runar-spillerne å bryte gjennom.

Naturlig stjerne

Publikum var også med på notene fra start, og da Alexander Blonz satte inn sin første scoring på sin nye hjemmebane, eksploderte det på tribunene.

Det er liten tvil om at Elverum har fått en spiller med stjernekvaliteter i sin unge venstrekant, og naturlig jubel, guts og snert er definitivt noe publikum vet å sette pris på. Det hjalp selvsagt også på at Blonz' scoring var Elverums sjette, mens RunarSandefjord kun hadde truffet nettmaskene to ganger etter snaut 10 minutter.

Elverum fortsatte å kjøre kampen, og selv om det var mange nye som var ute etter å markere seg, var det en gammel kjenning som virkelig sto fram i 1. omgang.

Og han sto mellom stengene.

Emil Imsgard viste at han ikke har tenkt å la seg henvise til å spille annenfiolin denne sesongen, og ble også foretrukket foran nyankomne Thorsten Fries fra start.

Den muligheten tok han godt vare på. Og når redningsprosenten er høy, kommer selvsagt også kontringsmulighetene.

Dessverre klarte ikke Elverum å sette inn det avgjørende støtet da de lå fire mål foran (10-6) etter drøyt 17 minutters spill, og i stedet var det Runar som sakte men sikkert fikk spise seg tilbake i kampen. Nærmest var de på stillingen 11-10 etter en redusering av Eirik Hybertsen.

Grøndahl-show til 20 i stil

Men selv om Elverum-kollektivet slet litt med å treffe nettmaskene i denne perioden, fortsatte Emil Imsgard å plukke ballene som kom mot ham. Og så løsnet det for alvor framover i banen.

Michael Apelgren sendte utpå et nytt arsenal av angrepsspillere, og Tobias Grøndahl benyttet sjansen til å sette inn dagens fineste scoring da han kjørte slalåm gjennom hele Runar-forsvaret, og dunket ballen i mål.

Og slikt inspirerer. Thomas Solstad var nestemann til å vise seg fram, og han fikk selskap av Simen Holand Pettersen. Det ga utslag på måltavla, og da det gjensto snaut sju minutter av 1. omgang, ledet Elverum med solide 15-10.

Etter dette gikk de svart-hvite inn i nok en periode med noen unødvendige tekniske feil og bomskudd, men nok en gang sørget Emil Imsgard for at det ikke fikk spesielt store konsekvenser.

Til pause sto det 16-12 til Magnus Fredriksen & co.

Lekte seg i 2. omgang

Men selv om RunarSandefjord muligens satt med en følelse at de hang med i kampen de første 30 minuttene, var helhetsinntrykket at Elverum doinerte det meste av det som skjedde på banen.

Og det ble meget tydelig etter pause.

For de svarte og hvite brukte et kvarter på å øke ledelsen fra fire til sju mål, og da Alexander Blonz løp inn Elverum 26. scoring på 45 minutter, mens Runar Sandefjord på sammen tidspunkt kun hadde notert seg for 19 nettkjenninger, var det vel få som trodde det kunne ende med noe annet enn en klar hjemmeseier.

Elverum-maskineriet benyttet også anledningen til å by på litt ekstra show og moro, og dagens frekkeste var det Sigvaldi Gujonsson som sto for, da han lobbet en straffe over hodet på Christensen før han blunket og gliste opp til en svært entusiastisk Taiga'n-gjeng.

Av høydepunkter etter dette nevner vi i fleng noen alvorlige Simen Holand Pettersen-spesial-susere, et par strålende redninger av Emil Imsgard og den kollektive innsatsen laget fortsatte å vise både på bane og benk.

Kampen endte til slutt 33-25 etter at Karsten Enoksen fikk lov til å pynte litt på resultatet med et par scoringer på tampen av matchen.

Oppsummert: Elverum soleklart best i alle spillets faser i sin første hjemmekamp for sesongen. Fortsetter det sånn, blir det mye moro i Terningen Arena i dagene, ukene og månedene som kommer. Merk også at det er mer å gå på både når det gjelder å luke bort tekniske feil og få ned antall skuddbom. Men det blir en parantes i dag. Som sagt, en meget solid start for Michael Apelgrens gulljagende gjeng.

NB!. To kamper ble spilt allerede lørdag, og de matchene endte med henholdsvis en enkel Drammen-seier over FyllingenBergen (29-21), mens Haslum overbeviste like mye som ØIF Arendal skuffet i Sør Amfi, da sten Stockfleths menn stakk av med begge poengene etter å ha slått Marinko Kurtovics menn 34-29Artikkeltags