Elverum hodestups ut av cupen

STENGTE: Håvard Åsheim ble Haslums store mann da Elverum ble sendt hjem som slakt onsdag kveld.

STENGTE: Håvard Åsheim ble Haslums store mann da Elverum ble sendt hjem som slakt onsdag kveld. Foto:

(Haslum-Elverum 29-24) Elverum røk på hodet ut av cupen da Haslum stengte buret og drepte de svarte og hvites håp om en ny cupfinale i Oslo Spektrum.

DEL

For det blir ingen tur til Oslos storstue i romjula i år. Haslum brukte 30 minutter på å gjøre kort prosess med Elverum i Nadderud Arena.

Og det mye takket være keeper Håvard Åsheim, som hadde en strålende dag mellom stengene for hjemmelaget.

Horribel 1. omgang

Det eneste positive å melde fra om fra 1. omgang, var at Elverum ledet 1-0 etter halvannet minutt. Resten var ganske enkelt begredelig.

For laget som for halvannen uke siden kun gjorde fire tekniske feil mot Champions League-laget Dinamo Bucuresti, og som nedsablet Gorenje Velenje på hjemmebane for bare tre dager siden, var bare en blek skygge av seg selv.

Sjekk bare denne dystre Elverum-statistikken fra de første 30 minuttene:

Bomskudd: 12 - inkludert 3(!) straffer
Tekniske feil: 6
Redningsprposent Bakken Øien: 29

Det gikk tregt, det manglet kreativitet - og kanskje verst av alt, det virket som om Elverum ikke hadde lyst til å gå videre.

Det samme kan ikke sies om hjemmelaget.

At Anders Røe presterte å bli utvist to ganger på fem og et halvt minutt, sier det meste om tenningsnivået der i gården.

Og når Håvard Åsheim drar fram en redningsprosent på 47 før pause, sier det alt om hvilken horribel dag Elverum hadde på jobben. 

Faktisk maktet Åsehim å avverge to Elverum-straffer (Linderud og Lindboe), før Poklar blåste det siste skuddet fra sju meter over målet.

Da hjelper det lite å være Norges beste lag på papiret.

For det er på banen det avgjøres. Og det var Apelgrens menn ganske enkelt ikke i nærheten de første 30 minuttene.

Bedring etter pause

Hva Michael Apelgren sa til sine menn i pausen, vites foreløpig ikke, men det var i alle fall en litt mer gjenkjennelig utgave av Elverum som entret parketten etter 10 minutters hvile.

Etter ni minutter så det til og med ut som om det skulle bli spenning i kampen igjen, da Elverum var så nær som to mål bak, da Tine Poklar reduserte til 17-15.

Men dessverre klarte ikke de svarte og hvite å utnytte den lille medgangsbølgen de hadde, og i stedet for at de kom helt i kapp, fikk Haslum igjen øke til femmålsledelse på 20-15.

Mye takket være at Elverum både skaffet straffer, og at Didrik Linderud begynte å sette dem - klarte Apelgrens menn å redusere forspranget til tre mål igjen, men det hjalp lite.

For da kampen sto og vippet helt på slutten, var det Haslum som var både kaldest og sterkest.

Og da Håvard Åsheim reddet straffen fra Didrik Linderud på stilolingen 26-23 med fire minutter igjen på klokka, var det hele avgjort.

Haslum er klare for semifinale i cupen, og det fullt fortjent.

I kveld var Elverum rett og slett ikke i nærheten.

Kampen endte til slutt 29-24!

Slik gikk det i de andre kampene

Drammen ble som ventet en altfor tøff oppgave for 1. divisjonslaget Runar Sandefjord. Kampen endte 34-19 i favør drammenserne.

Kolstad vant en langt tettere og jevnere kamp mot Bækkelaget. Trønderne stakk av med semifinalebilletten etter å ha slått Oslo-laget 35-34 på hjemmebane.

Bodø sørget for at FyllingenBergens cupreise endte i Nord-Norge, da de vant 32-29.

Dermed er altså Drammen, Kolstad, Bodø og Haslum klare for semifinalene i NM.

Kampfakta

Haslum-Elverum 29-24
Kvartfinale NM senior menn
Nadderud Arena
Dommer: Håvard Nystad Kleven og Lars Jørum
Utvisninger: Elverum 1 x 2 min., Haslum 3 x 2 min.
Toppscorer Haslum: Magnus Søndenå (7)

Elverums lag: Vegard B. Øien - Didrik W. Linderud (4), Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (3), Kristian Krag Ørsted (1), Jonas Burud (2), Håkon B. Ekren (1), Tine Poklar (4), Orri Jonsson, Kevin Gulliksen (4), Richard Hanisch (1)

Artikkeltags