Elverum i bakrus før gullfesten

SKUFFET: Håkon Ekren og Magnus Fredriksen måtte bare konstatere at forestillingen i Terningen Arena ikke sto i stil med sesongen forøvrig.

SKUFFET: Håkon Ekren og Magnus Fredriksen måtte bare konstatere at forestillingen i Terningen Arena ikke sto i stil med sesongen forøvrig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

(Elverum-Bækkelaget 31-34) Elverum ble seriemester allerede lørdag kveld, men ble muligens blendet av egen fortreffelighet - og maktet ikke å levere en gullforestilling i Terningen Arena søndag. Dermed ryker også drømmen om poengrekord i årets serie.

DEL

For Elverum kom skjevt ut fra start mot Bækkelaget i Terningen Arena søndag.

Gjestene fra Oslo tok grep i kampen fra fløyta gikk, og brukte bare et drøyt kvarter på å skaffe seg en firemålsluke ned til vertskapet.

Hjemmelaget på sin side hjalp godt til ved å bomme på bortimot halvparten av skuddene de fyrte av. Hele 12 bomskudd ble det før pause. Og de var - med unntak av Kristian Krag Ørsted - godt fordelt utover hele mannskapet.

Bækkelaget på sin side viste at de ikke har slått seg til ro med det som ser ut som en relativt sikker sluttspillplass.

18 nettkjenninger ble det på de blågule før hvilen - og mest treffsikker av alle var Nicolay Hauge. Han satt inn seks mål på like mange forsøk, og var en stor bidragsyter til at Bækkelaget kunne gå i garderoben med femmålsledelse.

Til pause var stillingen 13-18.

Og verre skulle det bli...

Elverum har ikke for vane å bli utspilt. Og spesielt ikke på hjemmebane. Men det var akkurat det som skjedde da lagene kom tilbake på banen.

For Elverum fortsate å bomme, og Bækkelaget så ut til å parkere de svart-hvite fullstendig tidlig i 2. omgang. Før det var spilt fire minutter, ledet Oslo-laget med hele åtte mål - og dermed hadde Elverum satt seg i en meget vanskelig situasjon.

God periode

Men så viste Elverum at det er en grunn til at de kunne feire seriegullet allerede FØR kampen var spilt.

For de neste ni minuttene slo hjemmelaget voldsomt tilbake, og plutselig var forspranget krympet fra åtte til to små mål - mye takket være blant andre André Lindboe, som virkelig våknet opp fra dvalen.

Men Bækkelaget har også målscorere og én i særdeleshet.

Emil Sundal var bortimot ustoppelig, og ga seg ikke før han hadde satt inn 13 mål.

Og i stedet for å få balanse i regnskapet - lyktes Bækkelaget i stedet nok en gang med å rykke fra - og med fire minutter igjen å spille, var gjestene tilbake i en firemålsledelse.

Det til tross for at både Løvberg og Strupstad måtte sette seg på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort i noen ordentlige saftige dueller med henholdsvis Jonas Burud og Tine Poklar.

Det ble for mye for Elve, og dermed ryker også drømmen om poengrekord i årets eliteserie.

Elverum kan nå maks få 39 poeng, og dermed kan de ikke slå sin egen rekord på 40 poeng fra i fjor.

Gullfeiring ble det likevel for hjemmelaget, som altså var seriemestere allerede før kampen var spilt.

Og tap eller ei, gull skal feires - og laget dro videre fra Terningen til sin egen gullfest på Scandic like etter kampen.

Artikkeltags