Elverum invitert til prestisjeturnering

KOMMER?: Nikola Karabatic (t.v.), Sander Sagosen og PSG er invitert til turneringen Eurotournoi i august. Det er også Elverums håndballherrer. Foto: Scanpix

KOMMER?: Nikola Karabatic (t.v.), Sander Sagosen og PSG er invitert til turneringen Eurotournoi i august. Det er også Elverums håndballherrer. Foto: Scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum Håndball har for alvor gjort seg bemerket internasjonalt. Nå er de invitert til én av de beste pre-season-turneringene i Europa. Og dit er det ikke hvem som helst som blir bedt...

DEL

Sjekk bare denne lista over lag som har bekreftet at de kommer til prestisjeturneringen Eurotournoi:

  • Montpellier
  • Naturhouse La Rioja
  • Chambery
  • Chekhovskie Medvedi

Avventer bekreftelse: Paris Saint-Germain og Elverum Håndball

I en mail til Elverum Håndball skriver arrangøren at de venter bekreftelse fra gigantklubben Paris Saint-Germain (PSG) i løpet av de nærmeste dagene.

Der spiller - blant andre - verdensstjernen Nikola Karabatic og Norges supertalent, Sander Sagosen (etter inneværende sesong).

Det sier det meste om nivået som eventuelt venter Morten Nergaard & co i Strasbourg:

For Elverum Håndball er ønsket som det sjette og siste laget i den prestisjetunge turneringen, som har toppklubber fra Frankrike, Spania og Russland på gjestelista.

– Det er veldig kult at vi blir invitert til en slik turnering. Det sier mye om hvilket nivå vi anses å være på nå, sier Elverum-trener Michael Apelgren, som mener det er en kjempefordel for hans menn å få møte internasjonal toppmotstand allerede i treningskampene før sesongen:

– Man blir alltid bedre av å møte de beste, og dette er et eksempel på motstand som vil tvinge fram utvikling hos oss. I tillegg tror jeg vi er ønsket til turneringen for våre kvaliteter. Vi spiller litt annerledes håndball enn de andre, og det betyr god trening for lagene vi skal møte også, konstaterer Elverum-treneren.

Turneringen har eksistert siden 1994, og på Eurotournois adelskalender er det flust av kjente klubbnavn. I 2015 vant Veszprém, og også lag som Montpellier, PSG, Kiel og Hamburg har gått helt til topps i Strasbourg.

Sportslig leder i Elverum Håndball Herrer, Bjørnar Myhren, har foreløpig ikke oversikt over hvor mye en eventuell deltakelse i turneringen vil koste, men sier til Østlendingen at klubben håper å ta turen til Frankrike i august.

– Vi har satt av penger i budsjettet til én treningsturnering før sesongstart, og så får vi se om vi kan komme i mål med en Frankrike-tur. Foreløpig har vi ikke fått svar på kostnadsspørsmålet, men forhåpentligvis blir det overkommelig. Det hadde vært stort å få være med på dette, konstaterer Myhren.

I motsetning til de langt mer ordinære treningsturneringene, er det også mulig å trekke premiepenger fra kostnadene ved å delta i Eurotournoi. Vinneren får 4.500 Euro, mens lagene på 2. og 3. plass sikrer seg henholdsvis 2.300 og 800 Euro.

– Det er klart dette vil koste litt mer enn de treningsturneringene vi tradisjonelt deltar i, men jeg anser det å møte så gode lag som veldig viktig for vår utvikling, fastslår Michael Apelgren.

Turneringen arrangeres torsdag 24. til mandag 28. august.

Artikkeltags