Elverum klare for kvartfinale

Artikkelen er over 2 år gammel

(Elverum-Halden 33-29) Elverum er klare for kvartfinale i cupen, etter å avsluttet på overbevisende måte mot Halden hjemme i Terningen Arena onsdag kveld.

DEL

Halden holdt lenge stand, men til slutt ble Elverum-kollektivet for vanskelig å hamle opp med for de svarte og oransje. Dermed er Michael Apelgren & co. klare for kvartfinale i cupen.

Første omgang mellom Elverum og Halden ble en svært jevnspilt affære. Kampen bar preg av at det var to lag som ville mye, og det ble tydelig klart at ingen var villig til å gi ved dørene verken i duellene eller i angrepsspillet.

Halden beviste også at uavgjortresultatet fra den første kampen de to lagene imellom for 10 dager siden ikke var noen tilfeldighet. Østfold-laget holdt seg ett til to mål foran i store deler av 1. omgang, og Elverum ledet faktisk bare to ganger, og det var på stillingen 1-0 og 10-9.

Halden i føringen

Gjestene var faktisk så mye som tre mål foran på stillingen 11-14 etter 24 spilte minutter. Elverum kom da ut av en periode med mange bomskudd og flere tekniske feil. De svarte og hvite fikk imidlertid orden i regnskapet igjen til hvilen, og kunne gå til pause med 15-15.

Morten Nergaard noterte seg for øvrig for ni redninger før pause. André Lindboe viste også at han ikke har glemt hvor målet står, og satte inn fem mål i løpet av de første 30 minuttene.

For Halden gjorde både Rasmus Bech, Trym Bilov-Olsen og WilliamNilsen-Nygaard en meget god omgang.

Kollektivet tok tak igjen

Elverum gjorde en god jobb med å holde Haldens storskytter Victor Skillhammar på armlengdes avstand før pausen, og selv om svensken kom mer med etter hvilen, maktet han ikke å dominere på samme måte som han har gjort i de to første seriekampene.

Men så viste seriemesteren at de har enormt mye å spille på:

Kevin Gulliksen scoret fra backen, Nikolaj Mehl dro fram en suser - og Magnus Fredriksen vekslet på å fly og banke inn skudd. I tillegg dro Morten Nergaard fram et par praktredninger.

Og vipps var Elverum fire mål foran på stillingen 27-23 et drøyt kvarter ut i 2. omgang.

Det ble til tider svært høy temperatur i løpet av kampen, og begge lag gjorde det klart at de var villige til å legge ned blod, svette og tårer for det viktige cupavansementet.

Det var flere som måtte ned for telling underveis, og på et tidspunkt så det ut til at Trym-Bilov Olsen ville ha med seg Orri Jonssons trøye hjem som suvernir.

Islendingen beholdt imidlertid både hodet og drakta på, og til slutt var det Elverum som kunne le best i Terningen Arena.

Se kampen i bilder her! (Ø+)

DIREKTE: Elverum - Halden 

Artikkeltags