Elverum la press på ØIF Arendal i gullkampen

FLYR HØYT: Simen Holand Pettersen gjorde en solid figur mot FyllingenBergen. Skuddene satt både fra sju meter og i etablert spill for unggutten.

FLYR HØYT: Simen Holand Pettersen gjorde en solid figur mot FyllingenBergen. Skuddene satt både fra sju meter og i etablert spill for unggutten. Foto:

(FyllingenBergen-Elverum 28-35) Elverum ville gi seg selv best mulig forutsetninger før kommende søndags gullkamp mot ØIF Arendal - og det klarte de definitivt da de banket FyllingenBergen hele 35-28 på bortebane onsdag kveld.

DEL

Forutsetningene før kveldens toppkamp mellom FyllingenBergen og Elverum var klokkeklare: begge lag ville strekke seg langt for å sikre begge poengene. Elverum er som kjent på gulltokt, mens FyllingenBergen har et lite håp om bronse, og et sterkt ønske om å sikre fjerdeplassen.

Begge lag kom også fra tap sist serierunde, og var klare for å revansjere seg. Men det var ingen som klarte å stikke fra de første 30 minuttene.

Lagene fulgte hverandre mål-for-mål stort sett hele omgangen, med unntak av en liten periode midtveis, der Elverum var to mål foran etter et par fine raid av Lukas Sandell.

Slet med treffsikker Gudnitz

Men det holdt ikke til å riste av seg bergenserne generelt, og Kasper Gudnitz spesielt. Dansken traff på fem av sine seks skuddforsøk før pause, og viste også hvorfor han står med 37 straffemål så langt i sesongen.

Elverum på sin side fortsetter å slite fra sju meter. Riktignok traff Alexander Westby på den første, men da han fikk sjansen igjen, kom bommen. Dermed føyer han seg pent inn i rekken Elverum-spillere som ikke får det til å sitte fra straffemerket.

Og omgangen ble også generelt avsluttet med mye knoting sett med Elverum-øyne. De siste fem minuttene ble det tre bom og en teknisk feil på de svarte og hvite, og dermed tok FyllingenBergen seg opp i en tomålsledelse på tampen av omgangen.

En straffe til Elverum i siste sekund ble heldigvis omsatt i mål av Simen Holand Pettersen, og som dermed krympet hjemmelagets ledelse ned til ett mål da lagene gikk i garderoben etter halvspilt match.

Da var stillingen 15-14 til FyllingenBergen.

Det skal også nevnes at Morten Nergaard ble byttet ut på stillingen 11-11 etter 20 minutter til fordel for Emil Kheri Imsgard.

VIKTIG: Emil Kheri Imgsgard gjorde en fin innsats mellom stengene da han kom inn for Morten Nergaard.

VIKTIG: Emil Kheri Imgsgard gjorde en fin innsats mellom stengene da han kom inn for Morten Nergaard. Foto:

Holand Pettersen straffet Fyllingen

Andre omgang så ut til å fortsette i samme spor som første sluttet, men det var før FyllingenBergen måtte ty til gjentatte ulovligheter for å stoppe Elverum.

Og da er det godt at Simen Holand Pettersen fortsatte å holde hodet kaldt fra sju meter. Tre kjappe straffemål fra unggutten, i tillegg til en strafferedning fra Emil Kheri Imsgard - og to treff fra Endre Langaas, og vips så var Elverum oppe i en tremålsledelse (18-21) da det var spilt drøyt 40 minutter.

For hjemmelaget hjalp det heller ikke at de pådro seg utvisninger i fleng, for det koster å spille undertall mot et lag som Elverum.

Det var en pris de heller ikke klarte å betale.

Dominerte det siste kvarteret

For de neste 10 minuttene doblet Elverum ledelsen fra tre til seks mål. Og i denne perioden var det Emil Kheri Imsgard, Simen Holand Pettersen og Alexander Westby som sto fram.

Og så introduserte Sigvaldi Gudjonsson seg for alvor for bergenspublikummet. Først med scoring i etablert spill, for å så å snappe ballen i det påfølgende avkastet og sette den sikkert i mål.

Dermed var Elverum foran med åtte. Og en åttemålsledelse gir ikke Elverum fra seg.

Det vet selvsagt også FyllingenBergen, og det ble rimelig tydelig at moralen fikk seg en knekk da Elverum fortsatte å score på mer eller mindre ydmykende vis.

De siste minuttene handlet det bare om hvor stor seieren skulle bli for Michael Apelgren & co,

Fasit på det ble til slutt 35-28.

Dermed har Elverum lagt press på ØIF Arendal i gullkampen. Sørlendingene møter Drammen senere onsdag kveld.

Apelgren: - Nå produktet er som best

Michael Apelgren var selvsagt en fornøyd mann etter å ha sett sine menn gruse FyllingenBergen på bortebane.

- Vi gjør en veldig fin kamp totalt sett, og 2. omgang var helt super. Vi vinner stort mot et lag mange andre har slitt mot, og svært få har klart å overliste på bortebane, påpeker Apelgren overfor Østlendingen.

Han er også rundhåndet med rosen etter seieren i Framohallen.

Spillere som Simen Holand Pettersen og Alexander Westby gjør en veldig bra match i dag. Og så er jeg veldig fornøyd med Emil Kheri Imsgard som kommer inn og gjør en god kamp når Morten Nergaard ikke treffer helt. I tillegg synes jeg dommerne gjør det bra i dag, sier svensken.

- Hvor viktig er det å få en slik kamp før seriefinalen?

- Jeg tror det er viktig å kjenne at vi kan gjøre en god match. Vi viser at kapasiteten finnes der, og at vi har stor bredde i troppen. I tillegg blir vi inspirert av at så mange fra Taiga’n tar turen over. Det gir oss definitivt en god energi, påpeker Apelgren, som i likhet med Kalle Björkman ønsker seg stinn brakke søndag:

- Det er når det drar seg til i sluttspill og serie at folk i Elverum mobiliserer, og da er vi vanskelige å møte, sier svensken, som også mener publikum kan utgjøre forskjellen som skal til for å slå ØIF Arendal.

- Vi ønsker oss en galen Terningen Arena, og jeg tror alle som kommer for å se kampen kommer til å få en kul opplevelse. Det er nå produktet er som best, og forhåpentligvis blir det Champions League-stemning, sier treneren.

Artikkeltags