Elverum lekte seg til neste runde i NM

BANENS BESTE: Alexander Westby satte inn sju mål og ble kåret til banens beste mot Falk Horten.

BANENS BESTE: Alexander Westby satte inn sju mål og ble kåret til banens beste mot Falk Horten. Foto:

(Falk-Horten-Elverum 18-33) Elverum er regjerende norgesmester. Falk Horten spiller i 1. divisjon. Den forskjellen ble også meget tydelig da de to lagene møttes i 3. runde av NM onsdag kveld.

DEL

Michael Apelgrens mannskap tok sine første små skritt mot Oslo Spektrum da de som ventet tok seg enkelt videre fra 3. rundematchen mot Jonny Jensens Falk Horten.

Bare dager før sesongens første (og så langt største) kraftanstrengelse: Champions League-kampen mot Aalborg hjemme i Terningen Arena, måtte Elverum ta turen til Horten, der 1. divisjonslaget Falk utgjorde det første NM-hindret.

For Elverums del handlet det om å rullere på mannskapet, få i gang spillere og selvsagt ta med seg seieren hjem. Og som sagt, så gjort.

Sterk omgang av Fries

Apelgren gjorde flere endringer på laget som startet seriekampen mot Runar, og slapp til både Alexander Westby, Tobias Grøndahl og Thorsten Fries fra start. Og det er tydelig at spillerne tar konkurransesituasjonen i laget på alvor. For både den nevnte trioen, samt resten av gjengen dro til fra start – og spesielt Westby viste at han fortsatt er et meget farlig kontringsvåpen for Elverum. Da hjelper det også på at Thorsten Fries dro fram flere klasseredninger mellom stengene, og serverte ham kontringsball på kontringsball.

For Falk Hortens del var det mange som slet med å komme i gang, og de første 10 minuttene var det kun Leif Erik Brenne som turte å skyte – og evnet å treffe – nettmaskene bak Fries.

Brenne satte inn Falks første fire mål, men Elverum doblet det antallet – og ledet 8-4 da det var spilt 11 minutter.

Og deretter økte bare avstanden mellom lagene.

Fries fortsatte å redde, og før det var spilt 17 minutter, ledet Elverum med seks mål, og dermed kunne Apelgren tillate seg å rullere kraftig på laget igjen.

Inn kom Jonas Elverhøy, Alexander Blonz, Didrik Linderud samt Jonas Burud. Elverhøy grep sjansen umiddelbart, og satte inn en fin-fin scoring mellom beina på Rasmus Poulsen i Falk-målet fra nærmest liggende posisjon.

Til pause ledet Elverum 18-11.

Thorsten Fries sto da oppført med 11 redninger.

Fortsatte enveiskjøringen

Etter pause ble klasseforskjellen mellom de to lagene bare enda tydligere. Falk Horten har et meget ungt mannskap med en snittalder på under 21, mens Elverum ikke bare har flere av landet største talenter i stallen, men også en hel armé av rutinerte ringrever.

Da sier det seg sjøl at det blir vanskelig å opprettholde noen form for spenning i kampen.

Elverum brukte de første 10 minuttene av 2. omgang på å øke ledelsen til 24-13, og etter 20 minutter var de hele 15 mål foran (14-29).

Det skal også nevnes at to av Elverums sterkeste kort: Magnus Fredriksen og Sebastian Henneberg ikke spilte kveldens kamp mot Falk Horten.

De siste 10 minuttene var det eneste spenningsmomentet hvor stor seieren skulle bli.

Fasit på det ble 18-33.

Dermed er Elverum altså enkelt og greit videre i årets NM.

Jakten på kongepokalen er offisielt i gang.

Falk Horten - Elverum

Artikkeltags