Elverum lekte seg til sitt sjuende strake sluttspillgull

VILL JUBEL: Elverum Håndball jublet for sitt sjuende strake sluttspillgull.

VILL JUBEL: Elverum Håndball jublet for sitt sjuende strake sluttspillgull. Foto:

(Elverum-ØIF Arendal 35-24) ØIF Arendal fikk være med på leken i 26 minutter. Men så sa Elverum stopp. Anført av unggutta Emil Kheri Imsgard og Magnus Fredriksen - ispedd kantspill i særklasse og et kollektiv som både kan, vil og skal vinne - er Elverum sluttspillmestere for 7. år på rad.

DEL

Finalestemningen var bokstavelig talt til å ta og føle på i Terningen Arena da Elverum og ØIF Arendal barket sammen i den tredje og avgjørende sluttspillfinalen.

Kollektivet tilbake på skinner

Varme- og lydbølgene slo gjennom publikumsmassene etter hvert som temperaturen i kampen bare økte og økte. For der Elverum for bare fem dager siden framsto som en relativt blek utgave av seg selv, leverte hjemmelaget overskuddshåndball det luktet svidd av på hjemmebane.

Riktignok hang gjestene fra Sørlandet med i svingene i store deler av kampen, men til forskjell fra bortekampen i Arendal - lot Elverum seg ikke ryste av at arendalittene bet seg fast.

For der tekniske feil og dårlige enkeltmannsprestasjoner ble avgjørende for få dager siden, var det seiersvante Elverum-kollektivet tilbake på vinnersporet foran sitt eget hjemmepublikum.

Kevin Gulliksen ble servert den ene krempasningen etter den andre, Magnus Fredriksen viste igjen sitt potensiale som en av håndball-Norges heteste talenter - Tine Poklar dro fram Champions League-klasse, og Lindboe sørget for at straffene satt i mål.

Etter snaut 20 minutter sto det 13-10 til Elverum, men ØIF Arendal maktet nok en gang å ta seg opp i ryggen på hjemmelaget igjen, etter et par bomskudd.

Nergaard-skade og Imsgard-show

Og så skjedde det som fikk det til å gå et sus av bekymring gjennom publikum:

Morten Nergaard ble liggende på parketten og vri seg i smerte, etter at han fikk medspiller Jonas Burud med full tyngde rett i kneet.

Både ØIF Arendal-keeper Thomas Bauer og fysioterapeut Jan Erik Brenna måtte bidra for å få Elverum-målvakten ut på benken, og inn i hans sted kom unggutten Emil Kheri Imsgard.

Men den som fryktet at en avgjørende sluttspillfinale ville skremme unggutten fra Hamar, måtte bare tro om igjen.

For 20-åringen la igjen alt av respekt på benken, gikk rett inn og reddet en straffe - før han også plukket de neste tre skuddene.

Faktisk slapp han ikke inn et eneste mål de snaue seks minuttene han var på banen i 1. omgang.

Og om det ikke var god stemning i Terningen Arena fra før, ble den i alle fall ikke noe mindre elektrisk da ungguttens superredninger ble krydret med enormt forsvarsspill av blant andre Kevin Gulliksen, Jonas Burud og Tine Poklar.

Publikum vokste fram som Elverums åttende og niende spiller - og de svarte og hvite så ut til å vokse foran øynene på et stadig mindre selvsikkert ØIF Arendal.

Til pause sto det 16-12.

Juvelen Fredriksen

Og det ble ikke mindre spennende, hett eller imponerende etter hvilen.

Elverum tok tak i kampen akkurat der de slapp, og fortsette å male på - og spesielt én mann fortjener en ekstra oppmerksomhet.

Magnus Fredriksen.

Unggutten som kom til Elverum fra Falk Horten før denne sesongen, og som tok på seg ansvaret med å styre Elverum-spillet etter profiler som Josef Pujol og Steffen Stegavik - sto fram som en rutinert ringrev, og var høyst delaktig i at Elverum gikk fra å lede med fire - til å ta seg opp i en seksmålsledelse etter rundt 42 spilte minutter.

Og da skal vi huske på at Fredriksen også måtte tåle røff behandling på Sørlandet for bare få dager siden - og at han har måttet tåle enormt mye juling gjennom sluttspillet.

Men er det én som vil opp og fram, er det nettopp unggutten fra Hokksund.

Han ble den første spilleren Elverum Håndball har valgt å betale for - og FOR en investering de svarte og hvite gjorde der.

Fredriksen har allerede betalt tilbake med renter - og fortsatt har han igjen ett år av kontrakten.

Parkerte gjestene

Men der Fredriksen strør om seg med kvalitetskuler, må det også være noen som omsetter dem i mål.

Og det har Elverum i bøtter og spann.

André Lindboe og Kevin Gulliksen lå før kampen i en hard intern konkurranse om å bli toppscorer i årets sluttspill.

Lindboe sto med 51 scoringer.

Gulliksen 49.

Og de to Elverum-kantene fulgte hverandre som skygger også i den tredje og siste sluttspillfinalen.

Til slutt noterte Lindboe seg for åtte scoringer og Gulliksen seks.

Dermed kan Elverum-legenden - som KAN ha spilt sin siste kamp i svart og hvitt - ikke bare konstatere at han toppscorer i årets sluttspill, men han kan legge til ytterligere åtte scoringer til sin allerede fete målkonto i Elverum Håndball.

Tidenes toppscorer i EHH står nå med 1647 nettkjenninger på sine 9,5 sesonger i svart og hvitt.

Den rekorden er det ingen som slår på en stund.

Og det er heller ingen som slår Elverums sluttspillrekord i overskuelig framtid. For Elverum står nå med sju strake - og har med det sikret seg retten til å spille Champions League for fjerde år på rad.

Kampen endte til slutt 35-24, etter at lagets "nest-beste" menn fikk æren av å stå på banen i sluttminuttene.

Vi fulgte kampen direkte

Østlendingen kommer tilbake med mer

Artikkeltags