Elverum reddet uavgjort i dramatisk seriepremiere

KNESTÅENDE: I serieåpningen i håndball spilte Elverum og Halden uavgjort 35-35. Magnus Fredriksen kjempen, men det holdt ikke til seier.

KNESTÅENDE: I serieåpningen i håndball spilte Elverum og Halden uavgjort 35-35. Magnus Fredriksen kjempen, men det holdt ikke til seier. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

(Elverum-Halden 35-35) Halden hadde Elverum i knestående da de ledet med hele fem mål i andre omgang. Men vertene kom seg noe vaklende på beina, og reddet til slutt ett poeng i seriepremieren.

DEL

Det endte altså uavgjort mellom Elverum og Halden i Terningen Arena i årets første seriekamp. Og det er det kanskje Elverum som skal være mest fornøyd med, selv om det kun var Halden som jublet for poengdelingen.

Det ble Halden som fikk æren av å sette inn sesongens første mål i Terningen Arena, og passende nok var det William Nygaard som signerte målprotokollen først.

Gulliksen herjet

For venstrekanten var definitivt én av dem som til tider herjet med Elverum-forsvaret i seriepremieren.

Med unntak av Kevin Gulliksen, virket det som om de svarte og hvite ikke var helt påskrudd fra start, og Michael Apelgrens menn trengte så mye som 11 minutter på å komme seg i føringen i det som tradisjonelt har vært deres fort.

Da så det imidlertid ut til å løsne litt for hjemmelaget, som brukte de neste åtte minuttene på å skaffe seg en luke på tre mål.

Det hjalp imidlertid lite da Halden brukte halvparten så lang tid på å spise opp hele forspranget, for så å bruke de neste 10 minuttene på å snu fordelen på tre mål i sin favør.

Først var det William Nygaard som satte inn tre på rad fra 13-10 til 13-13, før Elverum kom inn i en periode med flere tekniske feil enn skuddforsøk.

Deretter fulgte blant andre Sander Torbjørnsen, Kristian Stranden og ikke minst kaptein Victor Skillhamar opp for gjestene, og dermed sto det 16-19 på lystavla i Terningen Arena da lagene gikk i garderoben til pause.

Vondt ble til verre

Men etter hvilen ble vondt til verre for hjemmelaget, som var helt nede i knestående, da de lå under med hele fem mål (22-27) etter 41 spilte minutter.

Elverum maktet ikke å komme seg i posisjon til å vinne før det kun gjensto fem minutter av 2. omgang, da Richard Hanisch sendte Elverum i føringen 33-32.

Svensken satte for øvrig inn sju mål, og var sammen med Kevin Gulliksenn (åtte mål) Elverums fremste angrepsvåpen.

Bakover var det imidlertid tendenser til havari ved flere anledninger, og 35 mål imot på hjemmebane, er sjelden kost av Elverum.

Haldens William Nygaard satte inn 10 mål, og ble kampens toppscorer. Elverums beste spiller ble Kevin Gulliksen, som satte inn åtte mål i sin debut i svart og hvitt i Terningen Arena.

Sist Elverum måtte dele på poengene i en seriepremiere var mot Nøtterøy i 2012.

Elverum-Halden 35-35 (16-19)
Eliteserien håndball menn
1. serierunde
Terningen Arena
Tilskuere: 1592
Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven
Utvisninger: Elverum 2 x 2 min. Halden 6 x 2 min.

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard B. Øien - Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl (3), André Lindboe (3), Kristian Krag Ørsted, Jonas Burud, Håkon B. Ekren (2), Tine Poklar (2), Magnus Fredriksen (3), Richard Hanisch (7), Kevin Gulliksen (8), Thrainn Orri Jonsson (4).

Artikkeltags