Elverum showet seg til brakseier over Bækkelaget

I GODT HUMØR: Magnus Fredriksen showet på benken.

I GODT HUMØR: Magnus Fredriksen showet på benken. Foto:

(Bækkelaget-Elverum 28-40) Elverum lot BSK være med på leken i nøyaktig 20 minutter, men deretter handlet alt om Simen Holand Pettersen & co. For dette ble en kamp av godt, gammelt Elverum-format.

DEL

Bækkelaget var for en sjelden gangs skyld å finne over Elverum på tabellen før lagene møttes for første gang denne sesongen onsdag kveld.

60 minutter senere var det orden i regnskapet igjen, sett med Elverum-øyne.

Riktignok hadde Elverum sine fulle hyre med å holde tritt med BSKs svenske stjerne, Lukas Karlsson, i åpningsminuttene, men etter hvert fikk de nøytralisert veteranen såpass at det ga utslag på resultattavla.

Men svensken hadde altså en formidabel start på kampen, og var enten sist eller nest-sist på omtrent alt av Bækkelagets nettkjenninger. Det var skudd fra strek, distanse, lobber - og også noen elleville innspill signert Karlsson.

Elverum på sin side stolte langt mer på bredden, selv om også de svart-hvites playmaker Magnus Fredriksen tok skuddansvar i åppningsminuttene.

Utvisningsbonanza for BSK

Lagene byttet litt på å være i føringen til det var spilt et drøyt kvarter, og da skal det også sies at hjemmelaget spilte hele 10 minutter med én mann mindre på banen, etter å ha pådratt seg utvisninger i fleng for å gå hardt på Lukas Sandell.

Og da stadig flere Elverum-spillere fikk stilt inn finsiktet, samtidig som forsvaret endelig klarte å sette en stopper for Lukas Karlssons scoringsraid, ga det etter hvert store utslag på resultattavla.

Bækkelaget holdt følge til det var spilt 20 minutter, men de siste 10 handlet alt om Elverum.

Og i særdeleshet Simen Holand Pettersen.

For Sandefjord-gutten var het på scoringsgrøten, og dunket inn seks mål på like mange forsøk. Og da også Jonas Burud meldte seg på i sluttminuttene, måtte hjemmelaget bare innse at gjestene tok med seg en femmålsledelse i garderoben.

Da var stillingen 16-21.

Flere sto fram

Og selv om speaker i hallen hadde tro på at tingene kunne snu, var det lite som tydet på at Bækkelaget ville legge ut på noe opphentingsraid i starten av 2. omgang.

Riktignok knep de innpå et par mål etter at Nicolay Hauge fikk kontre inn et par scoringer, men Elverum hadde rett og slett mer å spille på.

Blant annet en høyrekant ved navn Didrik Linderud. Elverum-gutten har ventet tålmodig på sjansen sin, og da han endelig fikk den, forvaltet han den meget godt.

Han satte inn tre på kjappen, kun avbrutt av en scoring fra lagkameraten Alexander Westby fra straffemerket. Og dermed var Elverum hele åtte mål foran på stillingen 20-26 da det var spilt drøyt 42 minutter.

BLID SJEF: Michael Apelgren var i meget godt humør på benken.

BLID SJEF: Michael Apelgren var i meget godt humør på benken. Foto:

7-0 på 10 minutter

Og det tok lang tid før BSK skulle ta seg til 21 scoringer. Faktisk gikk det hele 10 minutter mellom hjemmelagets 20. og 21. mål. I mellomtiden satte Elverum-mannskapet inn sju scoringer.

Da gikk også futten fullstendig ut av Tom-Eirik Skarpsnos menn.

Ta med at Torsten Fries også ville være med på leken, og du skjønner at det etter hvert ble tungt å være kledd i blått og gult i Nordstrand Arena.

Til slutt var det egentlig bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli.

Fasit på det er 28-40.

Da tar vi også med at en spiller som Alexander Westby gikk av parketten med prikkfrie seks mål på seks forsøk.

Simen Holand Pettersen ble toppscorer med ni mål.

Kampfakta

Bækkelaget-Elverum 28-40 (16-21)
Eliteserien håndball, menn
Nordstrand Arena 1 + 2
Tilskuere: 506
Dommere: Sondre Liltved og Jørgen Jørstad
Utvisninger: Bækkelaget 5 x 2 min., Elverum 3 x 2 min.
Elverums lag: Thorsten Fries (BB), Emil Kheri Imsgard - Didrik Wennberg Linderud (6), Rasmus Boysen, Alexander Westby (6), Simen Holand Pettersen (9), Lukas Sandell (4), Tobias Grøndahl (2), Kristian Ørsted, Jonas Burud (2), Endre Langaas, Magnus Fredriksen (3), Thomas Solstad (2), Sigvaldi Gudjonsson (3), Alexander Blonz (2), Sebastian Henneberg (1)
Toppscorer Bækkelaget: Lukas Karlsson (8)

Overskuddshåndball

Det ble altså en langt enklere oppgave å hamle opp med Bækkelaget enn tabellen skulle tilsi. Men det mest gledelige denne onsdagskvelden, er at Elverum-mannskapet ser ut til å ha funnet litt tilbake til den overskuddshåndballen vi er vant til fra den kanten.

Omtrent samtlige spillere meldte seg på scoringslista, og det ble spilt oppofrende og godt i forsvar - samtidig som benken virkelig var med på notene, selv om det etter hvert var tendenser til lekestue i hovedstaden.

Det ble rett og slett en skikkelig showkamp av godt gammelt format.

Slikt er morsomt å se både for Taiga'n-gjengen som hadde tatt turen til Oslo denne onsdagskvelden, og de mange som fulgte med via Østlendingens direktesending.

Neste oppgave for Simen Holand Pettersen & co. er den vanskelige bortekampen mot MOL Pick-Szeged i Ungarn kommende søndag.

Nå kan de i alle fall pakke med seg en storseier i bagasjen til inspirasjon.

Artikkeltags