Elverum snublet seg til seier over Drammen

GOD: Orri Jonsson var en av dem som gjorde en fin figur mot Drammen.

GOD: Orri Jonsson var en av dem som gjorde en fin figur mot Drammen. Foto:

(Elverum-Drammen 31-25) Kvalitetsmessig var det mye å sette fingeren på, men til tross for et sjansesløseri av de helt sjeldne, ble det likevel en komfortabel seksmålsseier for Elverum mot gullutfordrer Drammen.

DEL

For første omgang kommer på ingen måte å gå inn i historiebøkene som en læringsøkt i kvalitetshåndball. Begge lag slet med å få i gang maskineriet, og det sier litt at det måtte spilles snaut sju minutter før Elverum hadde klart å treffe nettmaskene to ganger.

Drammen på sin side slet enda mer med å få hull på byllen, og brukte over ni minutter på å treffe nettmaskene. Det var det Aksel Horgen som sto for fra sju meter.

Etter dette var det noe bedring å spore i scoringsfrekvensen, men bomskuddene satt minst like løst som treffene.

Det skal også målvaktene ha en stor del av æren for. Spesielt de som var kledd i DHK-drakter.

Kantene møtte DHK-veggen

Mathias Kolstad Holm hadde en forrykende start på kampen, og det var i særdeleshet Elverum-kantene Sigvaldi Gudjonsson og Alexander Westby som slet med å overliste DHK-keeperen.

Etter de første 30 minuttene hadde Gudjonsson bommet på samtlige av sine fire forsøk, mens Westby hadde et treff på fire skudd. Det er ikke statistikk vi er vant til å se fra de(n) kanten(e).

TØFF DAG: Sigvaldi Gudjonsson bommet på samtlige av sine skuddforsøk, og hadde en av sine tyngre dager på jobben.

TØFF DAG: Sigvaldi Gudjonsson bommet på samtlige av sine skuddforsøk, og hadde en av sine tyngre dager på jobben. Foto:

Men et kvarter ut i omgangen, så det ut til at Elverum fikk en hjelpende hånd, da Kolstad Holm måtte ut med skade i nettopp hånda.

Men hans erstatter Andreas Björkman-Myhr viste at også han kan holde høyt nivå.

Slet seg til tremålsledelse

At en spiller som Lukas Sandell kun sto med en scoring på den første halvtimen må DHK-keeperne i stor grad få æren for.

Drammen-målvaktene sto for til sammen 13 redninger før pause, men måtte også se at 12 skudd gikk i nettmaskene.

Og framover i banen gikk det definitivt ikke på skinner for Kristian Kjellings mannskap. Blåtrøyene fra Buskerud har vært hardt utsatt for skader, og har fortsatt til gode å mønstre sine beste menn.

Supertalentet Ola Romsaas var av dem som ikke fikk skuddene helt til å sitte. Fem bom og ett mål ble det på DHK-juvelen de første 30 minuttene.

Og til tross for at Elverum-mannskapet, med et par hederlige unntak, hadde en akkurat passe dag på jobben, har de både bredde og kvalitet nok til å holde Drammen på armlengdes avstand.

Til tross for 18 bomskudd, sto det 12-9 på lystavla i Terningen Arena til pause.

SKADEMARERITT: Drammen har slitt med skader på flere av sine nøkkelspillere hele sesongen. Onsdag kveld måtte nok en spiller ut med bandasje og ispose. Denne gangen var det Mathias Kolstad Holm.

SKADEMARERITT: Drammen har slitt med skader på flere av sine nøkkelspillere hele sesongen. Onsdag kveld måtte nok en spiller ut med bandasje og ispose. Denne gangen var det Mathias Kolstad Holm. Foto:

Tøff dag på jobben

Men om første omgang var preget av skuddbom, åpnet ikke andre omgang mye bedre. Om noe ble det faktisk verre.

Ingen av lagene traff nettmaskene før det var spilt snaut fem minutter, og Elverum-kantene så ut til å være vaksinert mot å score.

Spesielt Sigvaldi Gudjonsson må ha hatt en av sine mest frustrerende dager på jobben. Fire bomsudd før pause, vokste til seks i løpet av de første minuttene - og inkluderte både straffemiss og kontringsbom er ikke noe islendingen normalt vedkjenner seg.

Sandell-ig gikk det bra likevel

Heldigvis for Elverum var det andre som traff, og det hyppigere enn gjestene. Da det var spilt et kvarter, var Apelgrens mannskap foran med fem.

Unggutten Simen Holand Pettersen var av dem som hadde stilt inn finsiktet, og han har definitivt også nok kaliber i børsa til å skyte hull på DHK-keeperne.

Og så våknet Lukas Sandell. Fire knallharde og kjappe skudd fra svensken var det som skulle til for å slukke håpet i et hardkjempende Drammen-mannskap, og de siste 10 minuttene liknet Elverum langt mer på seg selv enn de første 50.

Det hele endte til slutt 31-25 i favør Elverum.

På den positive siden skal man også ta med seg at forsvarsspillet satt langt bedre enn det til tider har gjort denne sesongen.

Det er greit å ta meg seg med tanke på at det kun er fire dager til en langt tøffere oppgave venter de svarte og hvite.

Da står det om to helt avgjørende Champions League-poeng når Riihimäen Cocks er vertskap i Finland.

Vondt til verre for DHK

På tampen av kampen gikk vondt til verre for Drammen, som også måtte se at Andreas Björkman-Myhr pådro seg en skade i sluttminuttene. Svensken måtte ut med lyskestrekk, og dermed må Kristian Kjelling nærmest trylle fram en keeper på kort varsel.

For Mathias Kolstad-Holm endte kvelden på Elverum sykehus, der han måtte gipse det som viste seg å være et brudd i høyrehånda.

OBS! I kveldens andre kamp møtte Steffen Stegavik og Vegard Bakken Øiens Nærbø Haslum på hjemmebane. Det ble ingen fest for publikummet på Vestlandet, som måtte se sine menn bli slått hele 35-26.

Artikkeltags