Elverum-trio klar for EM: – En barndomsdrøm

EM-KLAR: Elverum-trioen Emil Imsgard (til venstre), Alexander Mitrovic og Sander Linderud er på plass i Slovenia, klare for sommerens junior-EM. Torsdag er det åpningskamp mot vertsnasjonen i Celje.

EM-KLAR: Elverum-trioen Emil Imsgard (til venstre), Alexander Mitrovic og Sander Linderud er på plass i Slovenia, klare for sommerens junior-EM. Torsdag er det åpningskamp mot vertsnasjonen i Celje. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges juniorlandslag i håndball EM-åpner mot vertsnasjonen Slovenia torsdag, med tre Elverum-spillere i hovedrollen.

DEL

Med sine tre spillere, er Elverum Håndball den best representerte klubben i den norske landslagstroppen under junior-EM i Slovenia de kommende to ukene.

Torsdag starter mesterskapet for Emil Imsgard, Alexander Mitrovic og Sander Linderud når hjemmenasjonen Slovenia står på motsatt banehalvdel i Celje.

– Det blir en tøff åpningskamp, men vi gleder oss. Forhåpentligvis blir det bra kok på tribunen, sier Sander Linderud.

Høyrebacken kom inn som en av to reserver i den norske troppen, da Elverums nysignering Simen Holand Pettersen meldte forfall.

Mål om mellomspill

Linderud og klubbkompis Alexander Mitrovic veksler på å bekle høyrebacken på landslaget, mens Emil Imsgard, som gjorde braksuksess på slutten av fjorårssesongen, sto om lag halve tiden under oppkjøringsturneringen i Danmark sist uke.

I tillegg til Slovenia, skal det norske laget opp mot Serbia og Island i gruppespillet.

Foreløpig tenker ikke Elverum-gutta særlig mye lenger enn det.

– Målet vårt er først og fremst å ta seg videre til mellomspillet, så tar vi det derfra. Vi føler muligheten til å komme dit er ganske bra.

98- og 99-årgangen har spilt sammen i fem år og kjenner hverandre godt.

Den beste plasseringen de har er en 4. plass i ungdoms-OL. Nå håper de norske guttene å få ut sitt fulle potensial i det som er deres siste europamesterskap sammen på aldersbestemt nivå.

Skyhøyt nivå

– Det har vært litt så som så de siste mesterskapene. Vi har ikke klart å få ut maks når vi har kommet til mesterskap. Det hadde vært gøy om vi fikk til det denne gangen, sier Linderud, som spår Frankrike, Spania, Danmark og Tyskland som de største favorittene.

– De beste spillerne her spiller jo i serien i de respektive landene, så det er høyt nivå. Det er Champions League-mestere her, så du får kjenne på det høyeste internasjonale nivået. Sånn sett får vi veldig gode referanser av å spille et mesterskap som dette.

Og det er ingen tvil om at det er stort å representere Norge i et internasjonalt mesterskap, selv om guttene har vært med på det tidligere.

– Det er alltid stort, og en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Å få muligheten til å spille for Norge er det man ønsker, sier Elverum-spiller Linderud.

Artikkeltags