Gå til sidens hovedinnhold

Elverum vant håndballthriller

Artikkelen er over 3 år gammel

Elverum har sikret seg en tredje og siste sluttspillfinale, etter at ØIF Arendal ble slått 30–29 etter ekstraomganger.

Det ble høydramatisk da Elverum slo tilbake etter kollapsen i Terningen Arena sist søndag. Etter en intens batalje, gikk kampen til ekstraomganger, og der var det Michael Apelgrens menn som viste seg som det sterkeste laget i heksegryta på Sørlandet.

Dermed blir det en tredje og siste sluttspillfinale kommende søndag.

Grusom 1. omgang

Elverum satte inn kampens første mål ved Tamás Ivancsik, og holdt seg stort sett ett mål i føringen fram til det var spilt åtte minutter. Da virket det som om rullegardina gikk fullstendig ned i etablert angrep. De svarte og hvite slet med å finne lukene i Arendal-forsvaret, og det var langt mellom de kreative offensive løsningene.

Ikke var det mye hjelp å få av keeper Morten Nergaard heller, og Elverum måtte bruke hele åtte minutter på å hente opp en Arendal-ledelse på to mål midtveis i omgangen. Da sto det 8–8 på lystavla i Sør Amfi.

Les også

Pujol: – Ser bare muligheter

 

Men hjemmelaget lot seg ikke stresse av at Elverum fikk kontakt igjen. I stedet svarte de med å gire opp enda et hakk, og spilte med en snert og intensitet ingen kledd i svart og hvitt var i nærheten av å matche. Seks bomskudd og seks tekniske feil for Apelgrens menn i løpet av de første 30 minuttene, sier det meste.

Sørlendingene på sin side lot seg tydelig inspirere av stappfulle tribuner, og til pause hadde de en ledelse på hele 14–10.

Slo kraftig tilbake

Etter pause var det et helt annet Elverum som kom på banen. Det var tydelig fra første angrep, da Josef Pujol jublet mot Elverum-benken, etter at Arendals Oleg Macharashvilis skudd ble blokkert. Og så våknet virkelig resten av Elverum-mannskapet også.

Apelgrens menn brukte fire minutter på å ta igjen like mange mål – og dermed var det balanse i regnskapet igjen. Det satte nok en støkk i Arendal-maskineriet, som kom tydelig ut av balanse opp til flere ganger. Marinko Kurtovic måtte ta en tidlig timeout for å gi sine menn muligheten til å komme til hektene igjen – og da roet også tempoet i kampen seg noe. Etter 40 spilte minutter sto det 16–16 på tavla.

Elverum holdt seg stort sett ett og ved et par anledninger to mål foran hjemmelaget, men en dårlig fem minutter lang periode gjorde at Arendal hentet seg opp igjen fra 20–22 til å lede 23–22 bare fem minutter før slutt.

Ekstraomganger i heksegryta

Da eksploderte det også virkelig på tribunene i Sør Amfi. Det var rene heksegryta på Sørlandet, som virkelig har gitt Elverum en tribunekamp som matcher de intense duellene lagene imellom på banen.

Og lydnivået gikk formelig gjennom taket da Josip Vidovic utliknet til 25–25 bare 20 sekunder før slutt.

Elverum fikk én siste mulighet til å vinne kampen i ordinær tid, men Erik Thorsteinsen Tofts skudd blåste utenfor bare sekundet før slutt. Dermed gikk matchen til ekstraomganger.

Og for et nervedrama det ble. Pujol sendte Elverum i føringen fra start, men Arendal nektet å slippe taket, og bet seg fast med nebb og klør.

Det var likevel de svarte og hvite som kunne gå til andre ekstraomgang i føringen, etter at Tamás Ivancsik sendte Elverum i ledelsen 28–27 i det sluttsignalet gikk.

I andre ekstraomgang kunne Elverum ha økt da Lindboe var nær ved å få snappet ballen fra Arendal, men i stedet fikk én av kampens store spillere, Oleg Macharashvili utlikne igjen.

Like etter blir Nikolaj Mehl lagt i bakken, og Josef Pujol ruller ballen elegant forbi Svenn-Erik Medhus – før Morten Nergaard svarer med å redde i andre enden.

Elverum makter imidlertid ikke å øke til tomålsledelse – og i stedet er det byens store sønn, Eirik Heia Pedersen som får lov til å utlikne når kun ett minutt gjenstår.

De svarte og hvite blir tildelt straffe et halvt minutt før slutt, og Josef Pujol viser stor mental styrke da han setter ballen i nettmaskene bak César Almeida.

ØIF Arendal får én siste sjanse til å avgjøre, men det blir dømt brøyt på August Baskår Pedersen i siste sekund – til hjemmelaget og ikke minst publikums store forargelse.

Det er tendenser til håndgemeng etter kampslutt, og Elverum blir buet ut av Sør Amfi – uten at det hindret gjestene i å juble som besatt for å ha sikret seg en tredje sluttspillfinale.

Bildeserie

ØIF Arendal - Elverum i bilder

 

Kommentarer til denne saken