Elverum vant macho-match

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Elverum-Bodø 32-25) Elverum har historisk sett hatt godt tak på Bodø. Og lørdag var intet unntak. I en kamp der temperaturen flere ganger var langt forbi kokepunktet, var det Apelgrens menn som tålte heten best.

DEL

Elverums svart-hvite maskineri hadde definitivt bedre kontroll enn dommerne på det som skjedde på parketten i Terningen Arena lørdag ettermiddag.

For det var to heltente mannskap som gikk på banen etter en lang EM-pause. Småkrangling, knuffing og drittslenging fikk prege 1. omgang, uten at det fikk nevneverdige konsekvenser for hjemmelaget.

For om noen skulle lure på om det blir vanskelig for de svart-hvite å motivere seg for seriekamper etter en høst i Champions League, er svaret NEI.

Samtlige kom på banen med en fandenivoldsk innstilling godt ispedd høy kvalitet på spillet, og Bodø maktet kun å utlikne hjemmelaget på det førstnevnte.

Spesielt slet de voldsomt med å hanskes med Magnus Fredriksen, som viste høy klasse i 1. omgang.

Nordlendingene var i realiteten aldri i nærheten av å true Elverum med noe annet enn juling, for på banen hadde de svarte og hvite full kontroll.

Etter et kvarters spill ledet Apelgrens menn med tre mål, og derfra og inn til pause bare økte det på.

Rødt kort på Jónsson - hett rundt ørene på flere

Men selv om Elverum altså dominerte spillet, ble det ingen vinterslapp forestilling for de 2449 frammøtte.

For både Kristian Krag Ørsted, André Lindboe, Tine Poklar og ikke minst Thrainn Orri Jónsson gjorde det meget tydelig at gjestfriheten kun strekker seg så langt i Terningen Arena.

Sistnevnte måtte også ta en tur opp på tribunen, etter å ha pådratt seg et rødt kort for å ha stanset et Bodø-angrep med hofta.

Men islendingen var langt fra den eneste som var het i toppen.

Sture Erland og Kristian Ørsted var nær ved å fly i tottene på hverandre, og ble begge belønnet med en tominutter. Lindboe ga sin potensielle erstatter, Alexander Westby, en leksjon i hvem som er sjef på venstrekanten pr. dags dato - og den vanligvis så sindige Tine Poklar viste med all mulig tydelighet at også han vet hvor tenningsnivået skal ligge.

Til pause gikk lagene i garderoben på stillingen 18-12, etter at André Lindboe fikk lurt et skudd inn i nettmaskene bak Bodøs keeper, Simon Sejr Jensen.

Og det skulle bare være et lite omen om det som skulle komme.

Lindboe herjet med gjestene

For etter pause var det duket for et aldri så lite godt, gammeldags André Lindboe-show.

Venstrekanten satte inn mål fra alle tenkelige vinkler - og det var også han som fikk æren av å sende Elverum opp i en 10-målsledelse for første gang på stillingen 25-15. Og det gjorde han like greit ved å sette inn tre på rad.

Etter hvert sendte Elverum-trener Michael Apelgren utpå det meste han har av unge og fremadstormende spillere, og de var ikke redde for å ta sjansen når de fikk den.

Både Jonas Elverhøy og Alexander Mitrovic gjorde det klart at de ville vise seg fram foran et stappfullt Terningen Arena.

Unggutta noterte seg begge på scoringslista, og selv om Bodø klarte å minske gapet på resultattavla, var seieren aldri truet.

Det hele endte til slutt 32-25, etter at debutanten Jonas Elverhøy viste fram skuddarmen bare sekunder før slutt.

Og med to poeng i årets første kamp, klatrer Elverum opp på tabelltoppp á poeng med ØIF Arendal, men med to kamper mindre spilt.

Dermed er standarden satt for vårsesongen.

Artikkeltags