Gå til sidens hovedinnhold

Elverum vant nervedrama

Artikkelen er over 3 år gammel

(Elverum-Gorenje Velenje 29-28) Elverum fortsetter raljere med topplagene ute i Europa. Søndag ettermiddag var det slovenske Gorenje Velenje som måtte gi tapt for de svarte og hvite, som nå er det fjerde laget med seks poeng i mesterligaens gruppe C.

Terningen Arena var fylt til randen da Elverum vant 29-28 over Gorenje Velenje i et nervedrama uten like søndag ettermiddag.

Med denne seieren er Elverum altså oppe på seks poeng, like mange som Skjern, Kadetten Schaffhausen og Gorenje Velenje - og dermed for fullt med i kampen om avansement fra gruppe C i mesterligaen.

Fantastisk 1. omgang

Gorenje Velenje rakk å sette en liten støkk i Elverum-publikummet da de dunket inn to kjappe mål i begynnelsen av kampen, men deretter handlet ALT om hjemmelaget.

For Elverum har meldt seg på i tetstriden i gruppen av en grunn. Og den grunnen er et fantastisk kollektiv og en vilje til å blø, svette og gråte i hver eneste duell, for hvert eneste mål - og ikke minst: for hverandre.

Bildeserie

Se Elverum-RK Gorenje Velenje i bilder her

 

For da både Morten Nergaard og Richard Hanisch måtte gi tapt for henholdsvis ryggskade og feber, sto resten av mannskapet fram.

Vegard B. Øien dro fram dobbeltredninger man knapt trodde man var vitne til, Tine Poklar, Magnus Fredriksen og Nikolaj Mehl kjempet som løver i forsvar - og framover noterte åtte spillere seg for nettkjenninger i løpet av de første 30 minuttene.

Ta med at Didrik Linderud traff på fire av fire fra sju meter - og fasit var 17-14 til pause.

Og i tillegg var Elverums åttende mann - publikum - helt i fyr og flamme. Det er lenge siden stemningen har vært SÅ god i Terningen Arena. Det er et tydelig bevis på at det ikke bare er spillerne som har noe å gjøre på dette nivået. For nå har Elverum-publikummet gått fra å være best i Norge, til å hevde seg internasjonalt.

Veggene truet til tider med å revne i et for anlendingen fullstappet Terningen Arena.

Uhorvelig spennende

Andre omgang ble en uutholdelig spennende affære, der både Elverum og Gorenje Velenje fortsatte å kjempe som løver for hver eneste ball og hvert eneste mål.

Hjemmelaget eksploderte formelig ut av startblokkene etter pause, og tok seg opp i en firemålsledelse, da Nikolaj Mehl satte inn omgangens første mål.

Og de svarte og hvite holdt seg stort sett tre til fire mål foran helt til det var spilt et kvarter av omgangen. Etter en fem minutter lang periode der Gorenje-målvakten stengte buret fullstendig, kom gultrøyene helt opp i ryggen på Elverum igjen.

Da halve omgangen var spilt, sto det 24-23 på lystavla i hallen.

Bakken Øien ble matchvinner

Og så fulgte noen om mulig ENDA mer nervepirrende minutter.

For det snur for i dette gamet og på dette nivået.

På stillingen 25-24 fikk Gorenje Velenje muligheten til å komme i kapp, men rotet bort muligheten - og Nikolaj Mehls suser av et skudd i det påfølgende angrepet sørget for Elverum beholdt en bitte liten pusteluke.

Og den fikk de god bruk for.

For de neste minuttene vekslet de på å bomme og treffe keeper - men det gjorde også Gorenje Velenje.

Og selv om det tok litt lenger tid mellom hver ball som gikk i mål, traff Elverum nettmaskene oftere enn gjestene - og da Elverums egen slovener, Tine Poklar, satte innn Elverums 29-26-scoring da kun tre og et halvt minutt gjensto - eksploderte hallen i ellevill jubel.

De siste tre minuttene ble et nerverdama uten sidestykke - der Nikolaj Mehl satte en skikkelig støkk i publikum da han på stillingen 29-27 skjøt over tverrliggeren på en saftig 100 prosent-sjanse.

Men i det neste Gorenje-angrepet dro Øien fram kveldens viktigste redning, da han blokkerte Matjaz Brumens skuddforsøk.

Og om desibel-nivået hadde blitt tatt til høyder tidligere i kampen, var det ikke noe mot da publikumsyndlingen ble matchvinner i toppkampen i Champions League.

Elverum – Velenje (Slovenia) 29-28 (17-14)

2270 tilskuere

Mål Elverum: Nikolaj Mehl 5, Didrik Wennberg Linderud 4, Kevin Maagerø Gulliksen 4, Magnus Fredriksen 3, André Lindboe 2, Thrainn Orri Jonsson 2, Jonas Burud 3, Tine Poklar 4, Kristian Krag Ørsted 1, Aleksander Børresen 1.

Toppscorer Velenje: Nejc Cehte 9.

Utvisninger: Elverum 1 x 2 min., Velenje 3 x 2 min.

Kommentarer til denne saken