Elverum vant sin første kamp i Santa Kristina Cup

SCORET: Magnus Fredriksen introduserte seg som Elverum-spiller under Santa Kristina Cup på Tynset.

SCORET: Magnus Fredriksen introduserte seg som Elverum-spiller under Santa Kristina Cup på Tynset.

Artikkelen er over 2 år gammel

(Elverum-Kolstad 28-24)Til tross for at mange nye spillere var i aksjon mot Kolstad, var Elverum klart sterkest i den første kampen i Santa Kristina Cup fredag ettermiddag.

DEL

Elverum-trener Michael Apelgren hadde på forhånd varslet at det ville bli en god del rullering på laget, og det var mange som fikk prøve seg mot Kolstad, som på sin side måtte klare seg uten nysigneringen Josip Pažin.

Høyrebacken ble sittende med en ispose på kneet hele kampen, men skal etter sigende være tilbake i spill i løpet av helgen.

Dermed var det ikke mye nytt fra trøndernes side, som har beholdt mange av sine spillere fra fjorårssesongen.

Elverum på sin side har byttet ut flere spillere på sentrale posisjoner, og trener Michael Apelgren varslet før turneringen at han ville komme til å rullere mye på laget på Tynset.

Og svensken holdt ord. Med unntak av målvaktposisjonen, som for anledningen ble vel ivaretatt Vegard B. Øien, ble det rullert over hele linja kampen igjennom.

Tok føringen fra start

Men til tross for mange og hyppige utskiftninger, hadde Elverum et godt grep om Kolstad. Kevin Gulliksen fikk æren av å sette inn forsesongens første mål, og 10 minutter senere sto det 5-2 til Elverum på lystavla.

Da hadde blant annet Nikolaj Mehl vært frampå med noen skikkelige susere.

Elverum holdt seg stort sett tre-fire mål foran trønderne omgangen igjennom, og de fleste tegnet seg etter hvert på scoringslisten.

Til pause ledet Elverum 16-12.

Etter hvilen gikk det betraktelig lenger mellom hvert nettsus, og da omgangen var 10 minutter gammel, var Elverum fortsatt foran med fire mål, 18-14.

Verdt å nevne fra denne perioden er det at Vegard Bakken Øien reddet en straffe, og at Richard Hanisch satte inn sitt første mål i Elverum-trøya.

Bakken Øien dro også fram en meget pen redning da han avverget Truls Moe Fjeseths kontringsforsøk.

Rundt midtveis i omgangen gjorde Kolstad et ærlig forsøk på å hente opp igjen ledelsen, og var nå nær som to mål bak da Adrian Aalberg satte inn 22-20 etter 17 minutter.

Det skal også nevnes at Kolstads Lasse Balstad viste at han kommer til å bli en mann å regne med i sesongen som kommer. Han ble matchens toppscorer med åtte mål.

Mitrovic fikk æren av å avslutte

Men Elverum har for vane å vinne, også på Tynset - og t slutt endte det hele 28-24, etter at Tynsets egen Alexander Mitrovic fikk æren av å sette inn kampens siste mål fra straffemerket.

- Det er moro at han satt den, og han skal også ha ros for å ha vist seg fram på en veldig god måte på treningene, sier trener Michael Apelgren, og legger til:

- Han har tatt større steg enn forventet, men det er tøff konkurranse i en Champions League-klubb, og han må fortsette å jobbe hardt for å utvikle seg videre!

Men straffescoringen ble uansett punktum for Elverums første kamp i Santa Kristina Cup, som altså endte med seier.

Det er trener Michael Apelgren naturlig nok godt fornøyd med:

- Spesielt er jeg fornøyd med at mye av det vi har trent på allerede har begynt å sitte. Det er veldig mange som gjør sine saker på en bra måte i dag, smiler svensken, som kommer til å fortsette jobben med å få Elverum-mannskapet til å "sette seg" i løpet av turneringen på Tynset.

Men Apelgren er også klar på at han forventer at Kolstad kommer til å bli vanskeligere å ha med å gjøre i år enn i fjor.

- Kolstad kan være et ganske ekkelt lag å møte, og om man skal vinne serien, er det et av lagene man må slå. Det går ikke an å si noe om styrkeforholdet oss imellom etter en treningskamp, og blant annet Lasse Balstad kommer til å være en vanskelig spiller å hamle opp med, konstaterer Michael Apelgren.

Neste kamp for Elverum er mot Drammen kl. 18.00 lørdag.

I den andre kampen fredag kveld, snudde Drammen fra å ligge under fire mål til pause, til å vinne 28-26 over Haslum.

Kampfakta

Elverum-Kolstad 28-24 (16-12)

Tynsethallen

Santa Kristina Cup

Elverums lag: Vegard B. Øien, Didrik Linderud (2), Thráinn Orri Jónsson (4), Aleksander Børresen (2), Kevin Gulliksen (2), Magnus Fredriksen (1), Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (5), Richard Hanisch (2), Håkon Ekren (4), Alexander Mitrovic (1), Tine Poklar (1), Stiven Thorsteinsson, Jonas Burud

Artikkeltags