Elverum ydmyket ØIF Arendal foran 2.000 elleville fans

JUBLER: Sigvaldi Gudjónsson jubler etter seieren over ØIF Arendal. Onsdag kveld ble han kåret til banens beste i Terningen Arena.

JUBLER: Sigvaldi Gudjónsson jubler etter seieren over ØIF Arendal. Onsdag kveld ble han kåret til banens beste i Terningen Arena. Foto:

(Elverum-ØIF Arendal 30-22) ØIF Arendal kom til Elverum med ett mål for øye: å ta tilbake hjemmebanefordelen i sluttspillet. I stedet må de dra hjem utspilt og ydmyket. Elverum på sin side er i god rute til å sikre seg mesterligabilletten på overlegent vis.

DEL

Elverum trengte et godt kvarter på å spille seg inn i kampen, men da de først hadde blitt varme i trøya, fikk ØIF Arendal seg en skikkelig kalddusj.

For den gryende optimismen sørlendingene nok følte på i åpningsminuttene, fikk seg fort et skudd for den berømte baugen da Sigvaldi Gudjónsson stupte inn utlikningen til 8–8 etter drøyt 16 minutter.

Sju mål på sju minutter

Og da rant det også inn for Elverum. Sju mål på sju minutter signert Lukas Sandell, Simen Holand Pettersen, Magnus Fredriksen, Sigvaldi Gudjónsson og Alexander Westby – og hjemmelaget var plutselig foran med fem.

Det skal også Elverums midtforsvar ha en stor del av æren for. For hjelpes som det smalt i duellene på midten. Og de kreftene som var i sving da Søren Tau og Laurits Mo Rannekleiv barket sammen i en ren muskelduell er det ikke mange som hadde stått imot.

Til pause hadde Elverum en luke på fire mål, på stillingen 16–12.

Og fire mål skal man kjempe hardt for å ta igjen i Terningen Arena.

ØIF Arendal klarte det i alle fall ikke.

Faktisk har de vel knapt vært lenger unna på flere år.

Et monstersteg mot mesterligaen

For det som skulle bli sørlendingens endelige oppgjør med Elverums dominans og klippekort i Champions League, har så langt endt med to strake tap og en bortimot uoverkommelig oppgave for Marinko Kurtovics menn.

Elverum på sin side tok et monstersteg nærmere mesterligaen med sin andre strake seier i finalespillet.

Vinner de i Sør-Amfi kommende søndag, kan de ydmyke ØIF Arendal totalt. Taper de, har de nok en sjanse til å avgjøre hjemme i Terningen Arena.

Og der har sørlendingene så langt hatt lite å stille opp med.

Ydmyket gjestene

For selv om André Lindboe & co. så vidt fikk lukte på muligheten til å få heng på de svart-hvite på stillingen 22–19 etter 45 minutter, føltes det aldri som en reell trussel.

I stedet giret bare Elverum om et lite hakk, trampet gassen i bånn og takket ØIF Arendal for følget.

For bare fire minutter senere var hjemmelaget foran med sju.

Og vondt skulle bare bli til verre for gjestene. Sju ble til åtte. Åtte til ni, ni til 10 – og til slutt var ydmykelsen rett og slett total for de røde og svarte.

Kampen endte til slutt 30–22.

Dermed står Elverum med to strake seire på de to første finalene, og kan avgjøre hele sluttspillet på tre kamper med seier i Sør Amfi kommende søndag.

Dette lukter Elverum-gull hele veien til Sørlandet.

Vi fulgte kampen direkte her!

Artikkeltags