Elverums drøm om mesterliga-avansement knust

STOPP: Elverum kan ikke lenger avansere fra gruppespillet i årets mesterliga. To tap for Skjern var med på å forsegle de svart-hvites skjebne.

STOPP: Elverum kan ikke lenger avansere fra gruppespillet i årets mesterliga. To tap for Skjern var med på å forsegle de svart-hvites skjebne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til tross for at det gjenstår to runder i gruppespillet i Champions League, er det klart at Elverum ikke lenger har mulighet til å avansere.

DEL

Det ble klart etter at RK Gorenje Velenje og Skjern vant sine kamper lørdag kveld.

Gorenje Velenje slo Kadetten Schaffhausen 27-21 på hjemmebane, mens Skjern hadde få problemer med å hamle opp med spanjolene i Ademar Léon på bortebane.

Dermed går Skjern opp på 14 poeng, mens Gorenje står med 12 poeng med én kamp igjen å spille.

Elverum har åtte poeng, og kan maksimalt komme opp på 12 poeng om de vinner begge sine to siste kamper, men vil uansett ikke ha sjanse til å avansere, da Gorenje Velenje har dem på innbyrdes oppgjør.

Men selv om drømmen om avansement fra gruppespillet nå er knust, er det fortsatt mye å spille for. Elverums poengrekord i Champions League-sammenheng er på åtte, en rekord Apelgrens menn allerede har tangert.

Med seier i de to siste kampene, kan Elverum altså sikre seg kruttsterke 12 poeng i den meget jevne gruppa, og har på alle mulige måter gitt et tydelig signal om at de er med for å kjempe, ikke for å delta.

Elverum spiller for øvrig sin nest-siste kamp i gruppespillet mot Dinamo Bucuresti søndag ettermiddag.

Artikkeltags