Elverums andre Champions League-kamp på hjemmebane for sesongen åpnet langt bedre enn den forrige (32-27-tap mot Skjern).

Dinamo Bucuresti er laget man bør og må slå om man skal henge med i gruppa, og det er det liten tvil om at Elverum-gutta hadde fått med seg.

Fantastisk start av Mehl

Hjemmelaget satte standarden fra start, da Nikolaj Mehl hamret inn den første scoringen. Dansken har gjort det til en kledelig vane å spille godt i mesterligakampene, og matchen mot Dinamo Bucuresti var intet unntak.

Høyrebacken banken inn fem mål før pause, og var sterk delaktig i at gjestene ble distansert allerede i 1. omgang.

Riktignok fikk rumenerne være med på leken til det var spilt 18 minutter (10-9), men følelsen var hele tiden at Elverum hadde mye mer å gå på.

Og det hadde de.

For de neste 12 minuttene brukte de på å ta seg opp i en femmålsledelse. I tillegg til Nikolaj Mehl, var også Kevin Gulliksen (fem mål) og Håkon Ekren i det treffsikre humøret. Elverum-gutten satte inn tre mål på fire minutter på tampen av omgangen.

Bucuresti på sin side måtte stole mye på Marius Mocanu, som satte inn seks av rødtrøyenes mål de første 30 minuttene.

Sekunder før pause fikk Gayduchenko pytet litt på resultatet da han fyrte av kveldens hardeste skudd. Lagene gikk i garderoben på stillingen 19–15.

Det eneste som trakk ned helhetsinntrykket i 1. omgang, var at Elverum heller ikke i denne matchen maktet å utnytte straffekastene. Verken Magnus Fredriksen eller Kevin Gulliksen maktet å få ballen i mål fra sju meter, og dermed fortsetter Elverums «straffe-forbannelse».

Gjestene fra Romania startet den andre omgangen best og var fem minutter ut i omgangen bare to mål bak på 20–18.

 

Strålende angrepshåndball

Men etter det handlet alt om Elverum i Terningen Arena.

Anført av André Lindboe og Tine Poklar gikk Elverum fra 20–18 til 27–20 på snaue ti minutter.

Hvittrøyene leverte fantastisk angrepshåndball med et vanvittig tempo og smartness, samtidig som de sto opp i de bakre rekker.

Med sju mål opp gikk lufta ut av gjestene og Elverum begynte også å treffe fra straffemerket.

For etter at Magnus Fredriksen, Kevin Gulliksen og André Lindboe hadde misset på hvert sitt straffekast, tok Tine Poklar ansvar og satte inn to av to fra sju meter.

Elverum fortsatte å pøse på og fikk også muligheten til å bruke hele troppen.

17 år gamle Stiven Thorsteinsson var en av dem som fikk sjansen de siste ti minuttene og scoret sitt første Champions League-mål noen gang da han kontret inn 38–28 med to minutter igjen å spille.

Dinamo Bucuresti reduserte et par ganger på slutten før Håkon Bratvold Ekren, i kampens siste sekund, banket inn Elverums 40. scoring og fastsatte sluttresultatet til 40–32.

Dermed er Elverums håndballherrer oppe i fire poeng på fire kamper. Samme poengsum som Kadetten Schaffhausen og to poeng bak Skjern og Gorenje Velenje på toppen av tabellen.

Neste helg kommer Gorenje Velenje til Terningen Arena til det som blir en svært viktig kamp med tanke på avansement fra gruppen.

Elverum - Dinamo Bucuresti 40-32 (19-15)

Champions League, gruppe C

Terningen Arena

Tilskuere: 1760

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien, Andre Lindboe (8), Stiven Thorsteinsson (1), Tine Poklar (6), Richard Hanisch (3), Magnus Fredriksen (2), Håkon Bratvold Ekren (5), Nikolaj Mehl (6), Jonas Burud (1), Kevin Gulliksen (5), Didrik Linderud, Aleksander Børresen (2), Thrainn Orri Jonsson (1), Kristian Krag Ørsted.

Dommere: Miklos Andorka og Robert Hucker (Ungarn)

Utvisninger: Elverum: 2 x 2 min. Dinamo Bucuresti: 3 x 2 min.

Toppscorer Dinamo Bucuresti: Marius Iulian Mocanu (10)